Dag 25: Las Vegas → LAX → Düsseldorf

Dag 25: Las Vegas → LAX → DüsseldorfClick for Las Vegas, Nevada ForecastClick for Borne, Netherlands Forecast

Ai ai ai … de wekker. De laatste keer. Alles is al ingepakt, dus we kunnen vrij snel op pad. Een laatste blik vanaf het balkon en we kunnen aan de sjouw met de koffers.

Ik zet de dames af bij het vliegveld en breng vervolgens de auto weg. Binnen 1 minuut ben ik daar klaar en ga met de shuttle weer terug naar de vertrekhal. De bagage is nog niet ingecheckt, omdat Inge $125 moet betalen voor de koffers. Ik had niet gezegd dat dat inderdaad zo is, dus werd er even op ‘de man met de creditcard’ gewacht. Als de vrouw van American Airlines bezig is met de labels vraag ik hoe we dat in LA moeten doen. Misschien kan de bagage wel achterlangs door naar Düsseldorf? Ze vraagt of we vandaag naar DUS doorvliegen, want dan kan het. En dan hoeven we ook niks te betalen! Kijk, dat horen we graag. Zijn hier winkels? :mrgreen:

We gaan ontbijten bij Ruby’s, maar omdat het ‘al’ na 10:00 am is, kan het ontbijt niet meer. Dan maar een cheeseburger. We moeten toch in een andere tijdzone komen, dus dan maar zo. Hij smaakt prima, maar het ontbijt bij Ruby’s in San Diego was toch stukken beter hoor!

Nou ja, over de rest kunnen we kort zijn. We vliegen naar LA en dat gaat zeer soepel. Daar moeten we weer inchecken bij Air Berlin, helaas via de lange rij omdat er nog geen snelle check in mogelijk is bij hun. Jammer. Verder is LAX niets bijzonders. Een paar kleine winkeltjes en restaurantjes, maar die kun je in één oogopslag allemaal zien. Achter de douane is vrijwel niks meer te beleven. We nemen nog een lekkere smoothie en gaan dan naar de gate. Instappen, eten, slapen, beetje turbulentie en een paar matige films verder landen we in zonnig Düsseldorf. De koffers zijn in no-time weer in ons bezit en we hoeven (gelukkig) niets uit te pakken bij de douane. We worden opgewacht door mijn vader, zus en ons kleine nichtje. Leuke verrassing.

En de verrassing werd op de snelweg nog groter. Pakweg 30 km file om de thuiskomst mee te beginnen. Jammer maar helaas. Thuis een kop koffie met onze oppassers en vervolgens gaan de meiden weer naar hun moeder om alle verhalen te vertellen en vooral inkopen te laten zien.

Ik zal nog een laatste blz toevoegen aan ons verslag met een totale terugblik en wat we wel en zeker niet anders zouden doen als we met de kennis van nu alles opnieuw gingen doen.

Jullie heel erg bedankt voor het meelezen en vooral ook voor de ontzettend leuke reacties. Dat is vanuit daar heel erg leuk om te lezen! CU later 🙂


7 responses to “Dag 25: Las Vegas → LAX → Düsseldorf

 • Lamoer

  snif en toen was het op…

 • bartjebel

  We hebben genoten van jullie belevenissen en zijn reuze benieuwd naar de verdere verhalen en foto’s.
  Toch zijn we ook blij dat jullie weer veilig thuis zijn….
  Nu kan ik ook alle verblijfplaatsen ( vaak tot op camping niveau) uit Google Earth verwijderen. Was best leuk de route zo te zien.

  Pa en Ma.

 • MattRob (Robert-Jan)

  Volgens mij geluk gehad dat je niet hoefde te betalen, ondanks jullie doorvlucht, maar toch nog mooie besparing op een ongetwijfeld prijzige trip. Ben heel benieuwd naar je afrondende verslag !! Ineens een einde aan deze mooie en lang voorbereidde reis !

  Sterkte met de jetlag voor jullie allen !

 • Joukje

  Welkom thuis allemaal! Toch ook geweldig dat dit met al dat reizen, de weer Europese verkeerschaos en alle (nieuw gekochte) spullen ook goed gelukt is!
  Al met al een bijzondere en supergafe belevenis was het. Wat geweldig om, met alle foto’s en verslagen, hierop terug te kunnen kijken.

  We zien de uitn. voor de “American party” wel tegemoet…… 🙂

  En…geniet ook van het weer thuis zijn!

 • http://lamoer.chez-alice.fr

  Quelle une voyage extra ordinaire!!!
  Bijzonder gaaf vond ik persoonlijk hoe je je hoofd koel hebt gehouden Rene, toch jullie blog blijven updaten en blijven genieten met al die activiteiten die jullie gedaan hebben. Knap hoor.
  De a-climatisering zal wel enige weken gaan duren 🙂
  Gaaf dat je zoveel moeite hebt genomen iedereen op de hoogte te hebben gehouden.

  Be safe,
  Erwin et bjenzuur Mo

 • inge dos santos

  dag Rene,
  ik was op zoek naar highlights van LA en kwam zodoende op je reisverhaal terecht. wij zijn van plan om volgend jaar met onze 3 dochters een trip door west USA te maken met behulp van een camper. heb je nog onontbeerlijke reistips?
  groet
  inge

  • René B.A. Belderbos

   Hi, allereerst: ik ben jaloers 😉 Heerlijk vooruitzicht. Wat wij het allermooiste vonden was the Narrows lopen in Zion en de wandeling door Yosemite. Ik heb natuurlijk gene idee hoe oud jullie kinderen zijn, want beide waren redelijk intensief. Onze dochter was 12 en die kon het goed doen.
   Verder vond ik Alcatraz in SF erg leuk om te zien. Qua pretparken (achtbanen) was Magic Mountains in LA super. De meiden vonden het zwemmen met de dolfijnen in SF weer een geweldige ervaring.
   Qua plannen moet ik zeggen dat ik het heel fijn vond alles vooraf geregeld te hebben. Ik vond het een onrustig vooruitzicht om ter plekke zaken te moeten regelen, en wou liever de tijd daar maximaal benutten.
   Het is een beetje van alles wat mijn reactie, omdat ik niet weet wat je graag zou willen weten. Mail anders gerust! Mijn voornaam apengeval ingerene puntje nl.

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: