Dag 15: Mammoth Lakes → Death Valley

Dag 15: Death ValleyClick for Death Valley National Park, California Forecast

Vroeg naar bed is vroeg wakker, dus we rijden om 7:00 al weg. Vandaag een lange rit richting Pahrump. We gaan eerst nog even foto’s maken bij de benzinepomp, voor de zekerheid. Geen idee of bij dit eenzijdige ‘ongelukje’ ook rapporten en foto’s overhandigd moeten worden. Ben allang blij dat er geen schade voor derden is. De meiden blijven lekker liggen en na ruim een uur rijden gaan we ergens ontbijten langs de kant van de weg.

De rest van de route gaat deels door saai landschap (ik vind het prachtig) en over twee bergpassen. Slingerend en hobbelend over uitstekende wegen komen we uiteindelijk in Pahrump. We zijn daarmee ook de eerste staatsgrens gepasseerd.

Pahrump is een gat waar je nog niet dood wilt liggen, maar met een prachtig RV Park. De meiden gaan zwemmen en wij doen de was. Daarna halen we de auto op, die we morgen gebruiken voor een dagje Death Valley.

Als we naar Pahrump rijden zien we dat het echt een vreselijke stad is. Er zijn enorme ambities, want op de kaart  staan al heel veel wijken ingetekdn die nu nog kale vlaktes zijn. De borden langs de weg waar kavels worden aangeboden hebben zelfs gevoel voor humor: ‘this will be the Bel-Air of Pahrump’.

Als we onze Jeep hebben opgepikt halen we boodschappen bij Wal*Mart. Meteen een statief gehaald, want ik ben het koppelingsplaatje vergeten voor mijn eigen statief. Vlak voor de vakantie van fototas wisselen was dus niet handig. We bellen vervolgens weer met Campingworld (poging 4) om de schade te melden. We krijgen nu eindelijk contact en natwoorden, waar eerdere pogingen op niets uit liepen en alleen dure belminuten hebben gekost. Voor de spiegel kunnen we een noodspiegel halen die we erop plakken en de andere schade kunnen we gewoon mee verder. Nou, dat ging makkelijk. Hopelijk gat dat straks met de afhandeling van de schade door de verzekering ook net zo makkelijk. Als iemand ervaring heeft cq tips houd ik me aanbevolen. Over een week leveren we hem in Las vegas in.

We gaan bij de camper barbecueën, er staan een geweldige grote barbecue bji de camper, en ik ga weer heel vroeg mijn bed in. Helaas nog maar weinig verbetering. De meiden gaan lekker zwemmen en douchen. Dit RV Park is echt uitstelkend, alles is perfect voor elkaar.


4 responses to “Dag 15: Mammoth Lakes → Death Valley

 • Joukje

  Hoi, toch maar wat bij vandaag, de 22e gezet, een dag die voor jullie net begint denk ik. Ben benieuwd naar jullie verdere en camper ervaringen na een paar dagen “windstilte”. Blijf jullie volgen maar kan misschien niet direct reageren want ik ga nog een paar dagen weg met woe. t/m vrij. naar Vlieland en pas zaterdag weer thuis. Maar in gedachten reis ik met jullie verder 🙂 Blijf genieten!
  Groeten Joukje

 • Robert-Jan

  Ah, jullie zijn Mammoth Lakes alweer uit, komt nog een dagje na ! Wat vliegt de tijd voorbij, voor jullie ongetwijfeld ook. Die schade is wel balen, ik heb er geen ervaring mee, maar zou me er niet teveel zorgen over maken (en niet te veel dure belminuten aan besteden). Hopelijk knap je snel weer op, ze hebben genoeg sterke spullen in de Walgreens/CVS/etc die wij in Nederland niet mogen kopen in de winkel, dus hopelijk gaan die nu echt werken !! Veel plezier weer in Death Valley !!

 • Joukje

  Fijn weer wat van jullie gehoord te hebben :-)! Ik vermoedde dat het aan de verbinding lag dat er even geen berichten waren, maar je weet toch maar nooit.
  Jullie blijft aan wat voor belevenissen ook niets bespaard…. Maar dit is (vooralsnog) dan ook “de reis van jullie leven” dus moet je ook wel alles mee maken….
  Blijf genieten.
  Ik ga morgen naar Vlieland (ook een belevenis hoor…. 🙂 vooral als je er nog nooit geweest bent….) dus mogelijk tot over een paar dagen.
  Goede reis verder ;-).
  Groet Joukje

 • Lamoer

  Ik zie nu pas dat jullie een uitschuifbaar gedeelte aan je camper hebt zitten! Lux zeg! Jammer dat je nog steeds niet opti bent. Hopen maar dat je de rest niet aansteekt. Fijn dat je toch kunt genieten van het ongenaakbare desolate landschap daar. Ook in zijn soort weer prachtig. Houden wij ook wel van dat ruige. Wat is onze aarde toch mooi! Beterschap in ieder geval.

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: