Dag 10: San Francisco (Highlights)

Dag 10: San Francisco (Highlights)

Click for San Francisco, California Forecast

De plannen voor vandaag:

De early bird tour naar Alcatraz en vervolgens met de Groupon bonnen naar de fietsverhuurder. Dan maken we een fietstocht, die ons in ieder geval over de Golden Gate Bridge gaat brengen en met de pond weer terug. Niet vergeten om voor de niet-Groupon fiets te vermelden: “We heard this ride is downhill both ways!” voor een extra 10% discount 🙂

18 augustus

Ik zet even de TV aan als ik wakker ben. De eerste commercial vertelt me dat een ‘steak for breakfast’ iets is wat ik echt niet mag missen. Het is niet te geloven …

Na het ontbijt bij Denny’s (ontbijt valt tegen) in het hotel, op naar Alcatraz voor de Early Bird tour. Alcatraz heeft toch wel iets bijzonders. We beginnen met de film en leren zo het één en ander over de geschiedenis met toch wel een bijzonder aantal nieuwe feiten. De rol van het eiland bij de verdediging van California door het Amerikaanse leger was nieuw voor ons. Dit speelde zich vrijwel allemaal af voor het een gevangenis eiland werd. Na het opheffen van de gevangenis is het eiland nog anderhalf jaar bezet geweest door Indianen. Dit als protest tegen de wijze waarop ze behandeld werden. Het symboliseerde perfect het opsluiten van de Indianen in reservaten. Ze werden uiteindelijk van het eiland verwijderd, maar het heeft wel de houding t.o.v. deze oorspronkelijke inwoners veranderd en gelukkig verbeterd.

Na de film volgen we de audio-tour. Die is geweldig. We luisteren naar de verhalen over het gevangenis leven, verteld door voormalige gevangenen. Indrukwekkend. Vooral de wereldberoemde escapes zijn natuurlijk het hoogtepunt van de hele tour.

Als we weer voet op vaste grond hebben gezet nemen we een kijkje bij de zeeleeuwen. Wat een maffe beesten zijn dat. Liggen met z’n allen op een paar houten vlonders en lopen een beetje te ruziën over de beste plekken. Dat er 30 mtr verder vele vrije plekken zijn, is kennelijk niet acceptabel. Wel knap trouwens dat beesten die toch dagelijks een lekker (weliswaar erg koud) bad nemen zo vreselijk kunnen stinken.

Dan op naar de andere mafkezen in de stad: de verhuurders van fietsen bij Blazing Saddles. Voor we er zijn zie ik wat drukte (in de drukte) aan de overkant. Ineens valt het kwartje: The Bushman is actief. Snel dirigeer ik de meiden weer terug, terwijl Inge meteen begrijpt waarom. Ze moeten maar even naar de overkant gaan, ik loop wel door om een leuke foto te maken terwijl ze wandelen over het voetpad. Tok tok tok… rare jongen die vader van ons, zie ik ze denken. Maar ze zijn bereid en zonder enig commentaar lopen ze even later braaf mijn kant weer op. Als ze de struikjes passeren wordt Marlynn bijzonder onaangenaam verrast door Bushman en het publiek heeft –net als hijzelf– de grootste lol. Marlynn even later ook. Sorry meid, moest even 😛

OK, de verhuurders van de fietsen: het juicht, springt en is zo blij ons te zien: dat is de gemiddelde Blazing Saddles verhuurder. Erg leuk. En het streelt ons natuurlijk, dat wij na het verplichte proefritje door de zaak (reeds met helm), echt wel de beste fietsers sinds hele lange tijd blijken te zijn. Enfin, we mogen dus op pad. Het is een lekker stevige trap met een frisse wind naar de Golden Gate Bridge. Op de brug zelf is het manoeuvreren tussen voetgangers en fietsers door. En die bewegen ook nog eens twee kanten op, want het pad aan de andere kant van de brug is wegens onderhoud gesloten. Tel daar links het voorbij denderende verkeer met de harde wind bij op en je begrijpt dat deze trip enige concentratie vergt. Maar het is gaaf. De uitzichten zijn geweldig en de brug zelf… ach die hoeft geen betoog. We houden het bij een kort rondje en na wat foto’s keren we aan de overzijde meteen weer om voor dezelfde weg terug.

Na exact 20 km worden we weer met applaus en gejuich ontvangen. De twee Groupon bonnen blijken genoeg te zijn voor de vijf fietsen dus de 10% korting die je krijgt als je vertelt dat de tocht van vandaag zowel op de heen- als terugweg downhill is, blijft ongebruikt.

Het was lekker rustig in SF.

Moe maar zeer voldaan gaan we een hapje eten bij –guess what– Whipe Out op Pier 39. Het smaakt weer uitstekend. We shoppen nog wat en dan is het tijd voor de hotelkamer. Even TV kijken, de financiën op orde brengen en iedereen even op internet. En dan slapen. Morgen op weg naar … de camper!


5 responses to “Dag 10: San Francisco (Highlights)

 • Joukje

  Kunnen jullie het nog wel allemaal bijhouden?! Wat een belevenissen weer! Nou over 2 dagen heb ik ook wat “Den Haag stories” te vertellen…. :-).
  Succes met de camper en enjoy!
  Tot over een paar dagen.
  Groeten Joukje

 • Robert-Jan

  Goed dat je toch steeds bijblijft met het verslag ! Zit met veel plezier hier te lezen over jullie belevenissen en de foto’s spreken voor zich ! Mooie dagen en SF is natuurlijk een geweldige stad. Alcatraz is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen, en maakt op iedereen wel een geweldige indruk.

  Enne, financiën op orde brengen ? Ben benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt met 4 vrouwen om je heen ! Ik vind dat al een uitdaging met 1 vrouw 😉 !! Veel plezier weer !

 • Gijs

  Haha, wij waren ook al de beste fietsers die ze tot dan toe hadden gehad. Apart volk bij Blazing Saddles 🙂 Niet echt de Borne mentaliteit trouwens, wie doot mooi heandig an.

  Heeft één van jullie al de BBQ burger gehad bij Wipeout? Goddelijk!

  Mooi verhaal weer trouwens!

 • Bram en Liselotte Heijting

  Geniet van de parken na al die stedelijke avonturen. Wij gaan dit weekend aan de slag met pakken en kunnen niet wachten om net als jullie rond te gaan trekken. De leuke verslagen blijven we tot ons vertrek vrijdag zeker op de voet volgen.

 • Lamoer

  Dus kleine meisjes besluipen is tegenwoordig gelegaliseerd in USA…

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: