Dag 09: San Francisco (Highlights)

Dag 09: San Francisco (Highlights)

Click for San Francisco, California Forecast

De plannen voor vandaag:

Na het ontbijt vertrekken we naar San Francisco. Eerst met de auto naar ‘the painted ladies’ en dan naar het hotel en vervolgens leveren we de auto in. De rest van de dag een bezoek brengen aan enkele hightlights van SF. ’s Avonds of naar de bios of relaxen.

17 augustus

Eerst het vragenuurtje:

@Mattrob: nooit opgevallen van A&F. Snap nu waarom alle NL families er hier in A&F bijlopen. Vergelijk van mij was met vest dat mijn dochter in Parijs zag. $70 vs € 109 🙂
@Joukje: have fun in Den Haag!
@Lamoer: de rust gaat zo ook hier bijna beginnen. Relatief natuurlijk, maar na Yosemite moet het heel wat minder bevolkt zijn. Ennuh … het caches heeft minder prio momenteel. Ik pik er slechts enkele mee. Geen probleem, is zoveel leuks hier.
@rest: geweldig om jullie reacties te lezen! Echt heel leuk om hier te delen met ons allen en soms de vrienden hier de feed-back te vertellen.

We ontbijten bij Loretta thuis en voor we naar SF vertrekken, krijgen we een korte rondleiding door Sebastopol. Deze plaats is bekend om zijn fruit en om de levensstijl van de inwoners. Er wonen veel kunstenaars en er hangt een ‘hippy-achtige’ sfeer. Het spreekt ons bijzonder aan.

We wandelen eerst door Florence Avenue. In deze straat woont de kunstenaar Patrick Amiot  die de meest mooie beelden maakt van afval (Junk). In vrijwel iedere tuin in deze straat is een kunstwerk van hem en zijn vrouw (die ze beschildert) te bewonderen. De beelden hebben allemaal wat cartoon-achtigs en zijn stuk voor stuk heel grappig. Ze symboliseren de bewoners van het huis.

We lopen via het centrum richting de high-school van Sebastopol. Morgen beginnen de scholen weer en de leraren zijn druk bezig met voorbereidingen. De deur van het scheikunde lokaal staat open en als we even naar binnen gluren nodigt de docent ons meteen uit een kijkje te nemen en hij is bijzonder geïnteresseerd in ons – en wij in hem 🙂

Hierna kijken we in het hoofdgebouw, we praten met een exchange-teacher, die vanuit Schotland een jaartje geschiedenis gaat geven hier. Als dat maar goed gaat met het heerlijk Schotse accent van hem.

We besluiten met een blik in de theater zaal. Die is echt heel erg groot. De voorstellingen die hier gegeven worden, zowel modern als klassiek, schijnen van een bijzonder hoog niveau te zijn. Past dus volledig in dit leuke plaatsje. De meiden vinden het geweldig, de sfeer voelt goed en alle foto’s, verhalen, activiteiten die aan de muren te vinden zijn ogen ook wel erg uitnodigend.

Het is inmiddels tijd om richting SF te vertrekken. Rond het middaguur rijden we DE brug over die vrijwel volledig in de mist ligt. Tot 500 mtr voor de brug is het nog een strak blauwe lucht en warm, maar zodra je de brug op rijdt draait het weer volledig om. Over de heuvels probeert de mist grip te krijgen op het land, maar de zon wint de strijd. Nu nog wel.

Met behulp van de TomTom en behulpzame inwoners vinden we Lombard St. Die rijden we meteen even af, zonder ook maar een seconde te hebben gewacht. Dat gaat dus soepel. Net als de bochten. Op de TomTom ziet dit straatje er trouwens ook erg grappig uit. Na de bochten, op naar de Painted Ladies. Ook die zijn snel gevonden en we schieten weer de nodige plaatjes van de historische (door vele TV series beroemd geworden) panden.

Op naar het hotel. Het wordt saai, maar ook die is snel gevonden. Alles uitladen (de 84 tassen van het shoppen liggen nog los, dus het is even sjouwen) en de auto wegzetten. Dan inchecken. Dan weer de auto ophalen en alles in de auto laden (de 84 tassen van het shoppen liggen nog los, dus het is alweer even sjouwen), omdat we in het bijgebouw zitten/liggen/slapen. Als we alles hebben uitgeladen (had ik al gezegd dat we veel tassen hebben … ?) zetten we alles snel neer in onze ‘connected’ kamers. We hebben mooie kamers met uitzicht (kijkend over een parkeerterrein) op Alcatraz.

Sjouwen maakt hongerig en we lazen in de reactie van Kelly -onze dorpsgenoten- dat het goed eten is bij Wipe Out op Pier 39. OK, doen we en ze hadden gelijk! Het smaakt uitstekend. Morgen weer?

Vanavond is het Harry Potter tijd. De auto wordt weggebracht, natuurlijk inclusief mijn vest die ik nog terug moet zien te krijgen want hij ligt echt niet in de auto volgens de Alamo meneer (met hetzelfde postuur als ik, maar daar bedoel ik echt niks mee), en we gaan via vele roltrappen naar zaal 8 op de 4e verdieping van het AMC Theatre. Voor mij was het de eerste keer, voor de rest de 2e of 3e keer deel 7.2 van HP. Ik verklap niks, maar het is gewoon een gave film. Schitterend gemaakt.

Terug naar het hotel met de Cable Cars. Wel even schrikken, die $6 p.p. voor een enkeltje berg af, omdat ik dacht dat alles zo goedkoop was. Toch blij dat we het gedaan hebben, want het is gewoon een heel bijzonder vervoermiddel. En koud ook. Zeker zonder vest 😦


4 responses to “Dag 09: San Francisco (Highlights)

 • Joukje

  Hi, als ik dit tik zitten jullie misschien al wel op de fiets maar ik zal dit berichtje toch maar bij de 16e zetten omdat jullie hiervan ook nog wat moeten melden :-).
  Vanaf morgen, 18/8, ben ik even 2 dagen “toerist in eigen land” Den Haag wel te verstaan, dus zal ik niet direct jullie verdere belevenissen direct kunnen lezen en er op reageren. Maar blijf genieten :-)! Wat ongetwijfeld zal lukken! Tot over ca. 3 dagen! (Wat zal ik dan weer veel moeten inhalen ….;-) )
  Groet Joukje

 • Monique

  René je moet maar niets meer kopen / gebruiken dat begint met een V want dat Verlies je dan toch weer…. 😉
  Groetjes GMG

 • Gijs

  Gelukkig vonden jullie het ook lekker eten bij Wipeout. We hebben een hele tijd lopen zoeken om daar wat te vinden (ik hou niet echt van vis, vandaar) 🙂

  Wel gaaf dat jullie nu precies zijn waar wij vorige week waren, terwijl wij hier in Borne alweer aan ons gewone leventje zijn begonnen… ook wel pijnlijk te beseffen dat het voor ons voorbij is overigens, haha.

 • Lamoer

  Gelukkig ben je nog in de USA dus kun je het vest weer overnieuw kopen ;-0

  En nog steeds geen idee wat de geverfde dames zijn. Geen foto?

  Sorry, komen we wat wereldvreemd over?

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: