Dag 04: Los Angeles (Universal Studios & Magic Mountain)

Dag 04: Los Angeles

Click for Los Angeles, California Forecast

De plannen voor vandaag:

Bij het ontbijt reistabletjes slikken en vervolgens naar de pretparken. We splitsen vandaag op, Marlynn en René naar Six Flags Magic Mountain en Inge, Sophie en Romée naar Universal Studios. Misschien aan het einde van de dag of begin van de avond naar Harry Potter in de bioscoop, als Sue dat leuk vindt. Anders doen we dat in San Francisco, daar zijn we twee avonden ‘alleen’.

Wat leuk al jullie reacties. Ik zal proberen alle vragen te beantwoorden :mrgreen:
@RJ: prima! Ben het gewoon vergeten 8)
@LaMoEr: geen idee wat er mis is gegaan, maar hier geen censuur hoor
@LaMoEr: alleen als we het Franse woord voor de ’s rink Es’ … huh?? … Autocorrectie iPad niet altijd handig 🙂 … voor de sprinkles te lezen krijgen
@Pa: bedankt voor aanbod (weer sprinkles), maar meiden willen zelf graag pakketje maken.

12 augustus
Zo, gisteren was de dag in het teken van Flashpasses en Front of Line passes. En wat een genot is dat zeg. Even terug naar het begin.

Wifi werkt hier perfect dus updaten ging lekker snel vanuit bedje. Nog even skypen met Zenderen en de bioscoop in San Francisco reserveren. De dag begint dus goed!

Inge, Sophie en Romée gaan met de auto van Douglas naar Universal Studio’s. Inge moest nog even wennen aan het verkeer, maar alles ging goed. De verkeerde afslag genomen (twee keer), maar dat lag echt aan de borden, niet aan de bestuurder en kaartlezer Romée. Bij de verkeerde afslag kwamen ze terecht in een ander Amerika. Veel Mexicanen, met een niet zo heel vriendelijke blik in een verpauperde wijk. Toch maar even uitgestapt bij een kleine winkel om de weg te vragen. Ze werd heel behulpzaam de juiste kant op gewezen.

In het park was het erg druk. Inge herkende er helemaal niets meer van terug van 25 jr geleden. De Front Of Line passes waren echt een verademing. De hele dag is er niet langer dan 5 min in de rij gestaan, terwijl de reguliere rijen minimaal 45 min duurden. Het weer was prima, ’s ochtends nog bewolkt, maar daarna lekker zonnig.

De top attractie was toch echt de Simpsons ride! Ook bij ons dus 🙂 Het was zo leuk, dat ze er twee keer achter elkaar in zijn gegaan. De achtbaan Mummy the Ride is in het donker en na alle waarschuwingen gelezen te hebben leek het Romée verstandig hiervoor te passen. Sophie en Inge zijn vervolgens eerst een proefrit gaan maken. Dat bleek allemaal erg mee te vallen en Sophie is toen nog een keer met Romée geweest.

De rest van de dag alle attracties afgelopen en het optreden van de Blues Brothers bekeken. Voor iedereen die ooit plannen heeft: geef iets meer uit en haal de FOL passes, want het geeft je de hele dag een heerlijk gevoel. En je besteedt je tijd uiteraard veel nuttiger. De autorit terug ging heel soepel. Het verkeer valt mee, met af en toe wat langzaam rijden. Niet gek rond 17:00.

Marlynn en ik namen bij het ontbijt een tabletje tegen wagenziekte. Achtbanen zijn immers ook wagentjes. Magic Mountains is slechts 25 minuten rijden en bevindt zich aan ‘de goede kant’ van de bergen, daar waar altijd de zon schijnt. En dat klopte: heerlijk!

Het park ziet er vanaf de parking al super gaaf uit. We zijn er om 10:15 en om 10:30 gaat de massa mensen naar binnen. Ook hier weer entertainment voor de ingang, dus vervelen doe je je nooit in de rij. Na ongeveer 3 minuten lopen zegt Marlynn: “Die nieuwe schoenen aan doen was toch niet zo slim, ik voel nu al een blaar komen”. Gelukkig is dit ’s ochtends al onderwerp van gesprek geweest dus ik had de blaren pleisters in mijn zak gedaan. Zo komt ze de dag wel door.

Bij binnenkomst eerst de Flash Pass instructies gehad en de X2 gereserveerd. Deze achtbaan moet je om te reserveren bijbetalen ($15 p.p.), net als de nieuwe Green Lantern. Die laatste kan echter weer alleen met een Platinum Pass en die hebben wij niet genomen (weer $70 duurder, er zijn grenzen. Ook hier). Waar je bij Universal gewoon de rij voorbij wandelt, werkt het hier wat anders. Met de standaard FP wordt je rij virtueel, maar moet je net zo lang wachten als andere bezoekers terwijl je elders op het park rondloopt. Je hebt een soort ei met display in je zak waarop je de reserveringen maakt. Als je tijd daar is, wordt je gebuzzd en kun je in de hele korte FP rij aansluiten. Bij de Gold FP wordt de wachttijd verkort met 50%, maar werkt hetzelfde aks de standaard. Dit blijkt in de praktijk beslist niet zo te zijn: als we naar binnen lopen bij een gereserveerde achtbaan kiezen we direct de volgende. Voor je de achtbaan uit bent heb je al een buzz dat je bij de gereserveerde naar binnen mag. En daar staan echt rijen van soms meer dan een uur voor de ‘normale’ bezoekers. Je voelt je regelmatig erg opgelaten, zeker als er een lief klein jongetje, half uitgedroogd, vooraan staat maar nog langer moet wachten omdat wij ‘van links’ voor mogen. De Platinum FP is nog erger: dan wordt de wachttijd met 95% verkort (totale onzin) en mag je altijd twee keer achter elkaar de rit beleven (het jochie zou dat bij ons niet meer getrokken hebben). Enige voordeel van die pas is dus het reserveren van de Green Lantern. Niet voor ons dus.

De achtbanen zijn echt super! Ze vallen vooral op doordat ze zo soepel lopen. We beginnen bij de Viper, die achteraf gezien eigenlijk de simpelste is. Daarna de X2 en die is echt awesome! Je hangt naast de baan in een ronddraaiende stoel. Tel daar muziek en vuurwerk bij en je begrijpt dat ze hem 5D noemen. Als je op het hoogste punt bent, draait de stoel voorwaarts, zodat je voorover hangt en tientallen meters naar beneden kijkt met niets onder je. Ok, in schreeuw mode: aaaaaaaaahhhh. Maar erg gaaf! Ik snap niet dat ik een ladder van 5 mtr doodeng vind en hier zonder probleem zo in de lucht hang. Zal door de beugels komen denk ik.

Na het nodige gepuzzel en toch wat frustratie over de belabberde bewegwijzering (lag niet aan de ‘bestuurder’ en niet aan kaartlezer Marlynn :mrgreen: ) vinden we een strategie om alle achtbanen af te werken. We hangen onder rails op ons buik, we staan, we zitten normaal en we gaan soms naar voren en soms naar achteren. Allemaal gaaf. Aan het einde van de dag, als we net een waanzinnig lekkere Ben & Jerry’s op hebben moeten we kiezen of we de topper nog willen of niet. De Superman: Escape from Krypton is nieuw, de achtbaan uit het filmpje. Door het hele park hoor je hem de hele dag, want iedere lancering gaat gepaard met het lawaai van een straaljager. Je wordt afgeschoten tot 167Km/hr achteruit en gaat dan omhoog naar pakweg 100 mtr hoog. Je kunt om onduidelijke redenen niet met de FP reserveren. We besluiten wel aan te sluiten, want dit is het hoogtepunt. Na bijna een uur in de rij (airco gekoelde gangen) is het na 15 sec gebeurd. Maar wel super gaaf. De snelheid ervaar je geweldig, de hoogte vrijwel niet. Gaat zo snel!

Ook wij rijden voldaan terug naar huis. ’s Avonds koken wij spaghetti voor iedereen, wat uitstekend in de smaak valt.

Na het eten laat Caitlin en haar vriendin Jennifer ons de woning van Doug zien, zodat vooral Inge nog kan zien hoe en waar hij leefde. Erg leuk om even te zien en voelen hoe hij leefde. Ook leuk om de verhalen te horen.


6 responses to “Dag 04: Los Angeles (Universal Studios & Magic Mountain)

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: