Dag 02: Los Angeles → San Diego

Dag 02: Los Angeles - San Diego

Click for San Diego, California Forecast

De plannen voor vandaag:

Zodra we allemaal uitgeplankt zijn, gaan we op weg naar Sea World in San Diego. Verder geen plannen, want als we echt moe zijn willen we gewoon naar het hotel kunnen. Als het mee zit, bezoeken we Gaslamp Quarter voor het avondeten. Ons hotel ligt in deze wijk, dus dat zal wel gaan lukken. Uiteraard moet er ook even gezwommen worden in het dak-zwembad van het hotel.

10 augustus
De eerste nacht ging wat moeizaam. Heel even TV gekeken, maar toen ‘America’s got talent’ langs kwam, meteen de TV uit gezet. Zucht, we hadden het kunnen weten.

Iedereen was erg moe en sliep snel, maar het inwendige klokje dacht toch al vrij snel dat er wat meer te doen was. Eerste keer wakker: 23:30. Lokale tijd, dus niet helemaal top. Met enkele onderbrekingen lukt het uiteindelijk wat uurtjes slaap te pakken en we vertrekken naar San Diego. Buiten nog steeds zwaar bewolkt en frisjes.

De route naar San Diego is druk, maar zonder files aan onze zijde. De carpoolstrook werkt perfect, want we tuffen rustig met de cruise control over het gehavende beton. De wegen zijn bar en boos en bezaaid met troep. Ziet er allemaal beetje armoedig uit, vooral in LA zelf.

Na een ontbijt bij Starbucks :mrgreen: komen we om 10:30 aan in San Diego. Oh ja, onderweg was er nog wel wat spannends, te beleven omdat ik natuurlijk alle knopjes moest uitproberen. De achteruitkijkspiegel bevat er ook een paar. En daarmee ontstond vanzelf deel 2 uit de serie ‘nog niets gewend’. Ineens ging de muziek uit en werden we gebeld. Huh?? Een dame aan de lijn: “Do you need assistance?”. Oops. Handig zo’n rood kruisje op de spiegel als je in nood bent, bellen ze meteen terug. Na een zeer korte uitleg, werd ons nog een fijne dag toegewenst. 10 seconde later een andere dame (en nee, ik had de knopjes niet meer aangeraakt) met hetzelfde verhaal. Goed, het geeft een veilig gevoel 🙂

We nemen bij Sea World voor $3 meer de preferred parking, dat scheelt toch een flink eind lopen. De parking is behoorlijk vol, maar binnen merken we er niet zoveel van. De eerste show van publiekslieveling no 1 orka Shamu is al vol dus we gaan eerst naar de dolfijnenshow. Daar maken we kennis met de altijd vrolijke en enthousiaste Amerikaanse entertainers. Voorafgaand aan de show is er een kwartiertje slap ge[CENSUUR], maar erg leuk. De show zelf is mooi, naast de dolfijnen ook de enige pilot whales ter wereld die aan zoiets meedoen. Verder nog de nodige acrobatische toeren en een aantal vogels die over het publiek scheren. Leuk, maar nog niet ‘top’.

Bij Shamu wordt dat anders. Wat een prachtige beesten zijn dat. Na eerste de Amerikaanse soldaten geëerd te hebben, begint het spektakel. De beesten laten hun trucjes zijn en springen uit het water alsof ze niks wegen. Onvoorstelbaar. Als ‘de stem’ verder vertelt, komen we te weten dat de beesten ook echt karakter hebben. De ene vindt dit leuk en dat niet en bij de ander is het net andersom. Maarrrrrr…. één ding vinden ze allemaal geweldig! Splashen! Vervolgens begint een serie splash momenten, waarbij je met het rondspattende water een aardig zwembadje kunt vullen. Wij filmen en maken foto’s en zien het publiek in de splash zone steeds enthousiaster worden. Verstopt achter paraplu’s, poncho’s en de buurman die voor je zit uiteraard. Het is heel erg leuk en alleen deze show is de toegangsprijs al meer dan waard. Komt ook doordat de zon inmiddels doorbreekt en de temperatuur meteen flink stijgt.

Op het park is het inmiddels behoorlijk druk geworden, toch heb je daar weinig last van. Alleen de kabelbaan over de baai nemen we niet, omdat we het eigenlijk zonde vinden om drie kwartier niks te doen. We bezoeken verder shows van de altijd leuke Sea Lions en een otter. Ook hier is de entertainer vooraf erg leuk met zijn scatches.

De laatste show van de dag was de show Pet’s Rule. Sophie ging helemaal uit haar dak van de katten, die allerlei kunstjes deden op een mooi podium. Wij zijn diep onder de indruk van de honden die fantastisch indrukwekkend luisteren. Boris, lees je even mee?! De show eindigt met een aaneenschakeling van gebeurtenissen die zonder invloed van mensen op het podium plaats vindt. Helemaal vol met grappige gebeurtenissen, zoals drie zwarte katten die in een mega fles melk springen en vervolgens komen er drie witte katten uit die elders op het podium verdwijnen in een huisje. Dan komt er een zwarte en witte kat tevoorschijn, die duiken in een hokje en meteen springen er een serie zwart witte kleine katjes tevoorschijn. Het jongt aardig aan dus. De favoriet is Hammie, een varken die alles op zijn eigen tempo doet. Cool 🙂

Als we uiteindelijk om 19:00 het park verlaten, zijn we zelf verbaasd over hoe fit we nog zijn. De eerste stop na Seaworld is een Geocache. We hebben de nodige travelbugs die hun reis via caches voort moeten zetten en dat lukt prima. LaMoEr: hij is onderweg!

Het hotel vinden we snel en een parking is vlakbij. Slechts $10 voor de avond en nacht, midden in de stad, dus geen klagen. Het hotel is geweldig! Trendy, chique. We krijgen een gratis upgrade, zodat we twee kamers naast elkaar hebben. De kamers zijn prachtig, gratis Wifi en een deel van de minibar mag ook zonder kosten genuttigd worden. Wel even goed kijken wat wel en niet. De M&M’s doen bijvoorbeeld wel lekker $7.

We gaan om 20:30 eten bij Fridays. Eenvoudig, snel maar lekker en niet duur. Gaslamp Quarter ziet er uit als een bijzonder gezellige wijk. Het is druk op straat, veel uitnodigende tenten en veel verkeer. Da’s minder, maar goed. Wij doen er verder niet aan mee en gaan lekker naar het hotel. We kijken even bij het zwembad en terras op het dak: super. Maar nu even niet… we zijn moe en willen naar bed.

Het was een fantastische dag!


6 responses to “Dag 02: Los Angeles → San Diego

 • Monique

  En zijn jullie al uitgeplankt??
  Groetjes Monique

 • MattRob (Robert-Jan)

  Dat is een mooi bestede eerste dag, gelijk een dagje Seaworld. Lekker afsluiten bij TGI en in een prachtig hotel waar je zelfs niet extra hoeft te betalen voor parkeren, ondanks het formaat van de auto. Goed geregeld dus 😉 ! Hopelijk gaat de volgende nacht iets soepeler, alhoewel mijn ervaring aan die kant van de US nog niet super was … De jonge dames zullen er wsl wat minder last van hebben, als ik zag hoe snel dat bij onze pubers ging …

  Je site doet het overigens ook erg mooi op de iPad, ik had er op mijn website veel problemen mee … Netjes gedaan !! Fijne dag vandaag !

 • berwenlotmeiknaaramerika

  Hee, wat leuk je verhaal over Seaworld!!! Shamu was bij ons ook een van de hoogtepunten en de entertainer bij de zeeleeuwen vond ik persoonlijk het leukste….
  Wat een gave auto trouwens!!! Doet ie ook zo leuk toeteren als je twee keer op het knopje van de sleutel drukt? Ideaal voor vergeetachtige mensen! Hoef je niet zo verdwaasd over een megaparkeerterrein te lopen.
  Succes met het wennen aan de nieuwe tijd daarzo, duurt nog wel even ben ik bang….
  Heel veel plezier nog en geniet van deze nieuwe dag!!
  Groetjes Wendy

 • Bram en Liselotte Heijting

  Leuke verslagen. We krijgen steeds meer zin hier in de regen. Veel plezier en we volgen jullie op de voet.

 • Bart

  Leuk om dit allemaal zo te kunnen meebeleven. Zijn jullie al een beetje aan het verschil in tijd gewend? Geef jullie van hieruit een knuffel en tot wederlezen.
  pa en ma

 • Lamoer

  Ik begrijp niet waarom ik mijn reacties niet terugzie? Kweetzeker dat ik gezegd had dat ik het tof vind dat onze TB door jullie mee is genomen naar USA. Dat ie nu bijna 10.000km op zijn naam heeft staan. Waanzinnig gaaf, wij staan nu bovenaan in de race. Tenzij we gediskwalificeerd worden door deze actie, hahaha. Maar ik vind mijn reactie nergens terug? Bizar. Afijn, hopen dat het nu wel blijft staan.
  Veel plezier!

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: