De voorbereidingen

De voorbereidingen vonden grotendeels al in het pre-Wordpress tijdperk plaats
Aangezien we al een eigen website hebben met reisverhalen, was het een logische stap om daar ook onze Amerika reis op te plaatsen. Voor een ‘live’ verslag, is dat echter veel te bewerkelijk en daar willen we (lees: wil René) geen tijd aan besteden in Amerika. Het was dus even uitzoeken hoe iedereen dat toch zo makkelijk lijkt te doen vanuit Amerika. En misschien had ik dat allemaal wel veel eerder willen weten … 😕

Updates worden netjes geblogd
De voorbereidingen tot mei ’11 zijn reeds uitgebreid beschreven op onze eigen website. Op onze site vind je alles over de vlucht, campgrounds, hotels, dagtrips en nog veel meer details (klik op onderstaande mini-pagina van onze eigen website):

Alle zaken die in het kader van de voorbereidingen vanaf mei ’11 zijn geregeld vind je ook hieronder in chronologische volgorde:

17 mei – Roadtrip van dag tot dag
Van dag 1 tot en met dag 25 in een tabelletje:

Reis Amerika '11 van dag tot dag

17 mei 2011 – In kaart gebracht
We noemen ze maar even de kernlocaties: van 1 tot en met 14 in kaart gebracht, met dank aan Google Earth.

20 mei 2011 – Kan Sonja misschien even helpen?
Via Oprah en de blog Ber, Wen, Lot en Meik gaan naar Amerika!!! ben ik gaan kijken naar de mogelijkheid om in Bryce of de Grand Canyon een (muil)ezel tocht te reserveren. En dat komt even hard aan zeg: ik ben te zwaar. Max gewicht is 220 lb, wat op zich klinkt als ‘best veel’. Maar als ik mijn schoenen, kleding en camera mee tel, dan ga ik daar toch echt overheen komen (ja, ja … ook zonder die excuses kom ik er al iets overheen, 2 lb om precies te zijn). Nou heb ik al snel te doen met beesten voor toeristische activiteiten, dus in dit geval sla ik het maar even over. We hebben immers ook de dolfijnen al in het programma zitten en ik wil geen ruzie met Marianne Thieme.

20 mei 2011 – Helaas geen Alcatraz by night
In San Francisco staan twee onderdelen op het programma voor de twee avonden die we in de stad zullen verblijven: de bios en de Alcatraz Night Tour. Waar ik echter nooit rekening mee heb gehouden -uiteraard niet- is dat deze tour op alle dagen is, behalve op dins- en woensdag. En inderdaad, dat zijn de dagen dat wij er zitten. Helaas dus geen Nighttour naar Alcatraz, maar die zullen we wel ergens overdag in gaan plannen.

31 mei 2011 – Plaatjes schieten in de Upper Antelope Canyon
In Page bezoeken we -uiteraard- één van de Antelope canyons. We hebben besloten dat we allemaal naar de Upper Antelope Canyon gaan en dat ik de phototour van Roger Ekis doe en dat de dames allemaal de gewone tour doen. Ze starten allemaal om 11:30, dus hoe dat precies verloopt zullen we dan wel zien.

7 juni 2011 – Wij mogen ook mee
Aangezien de meiden met de dolfijnen het water in gaan, waren voor hen al toegangskaartjes gekocht voor Discovery Kingdom. Vandaag zijn ook voor ons twee kaartjes besteld, wat met de huidige koers toch wel mee valt (omgerekend ± €25 p.p.)

Als zij het kunnen, moet het ons toch ook lukken?7 juni 2011 – Hopelijk keren we allemaal weer terug
Vandaag ook de Early Bird Tour naar Alcatraz gereserveerd. Nog even overwogen om dit via de Go San Francisco Card te doen. Deze is inclusief een Alcatraz tour, mits je de kaart ook bij Alcatraz Tours aanschaft. De kaart is echt voordelig, want met de kaart kun je ook naar Six Flags Discovery Kingdom. Helaas verkopen ze bij Alcatraz echter alleen de 1, 3 en 5 daagse kaarten en niet die van 2 dagen, die wij kunnen gebruiken. Omgerekend zou het dan vrijwel niets schelen in ons programma, dus we kopen de tickets maar los en voorkomen zo dat de kaarten bijvoorbeeld met de post zoek raken.

9 juni 2011 – Buskaartjes voor ruim $100
Vandaag heeft manlief weer het nodig weggelezen en bij thuiskomst krijg ik weer een leuke belopdracht. Of ik een paar tickets voor de bus in Yosemite wil reserveren. Details: de bus van 08:30 op de 20e, enkele reis. Terug lopen we wel, zegt hij er nog bij. Tijdens het bellen bleek de bus van 8:30 am al vol te zitten. Hum … in de boekjes en op de site lezen we toch echt dat het verstandig is om een paar dagen van tevoren de bus te reserveren. Wij zitten welgeteld 70 dgn vooraf, lijkt met toch meer dan ‘een paar dagen’. Maar goed, we weten nou eenmaal dat het erg druk gaat worden, Gelukkig is de bus van 10:00 am nog wel mogelijk.
Dan volgt een rondje namen en adres spellen, wat altijd weer leuk is. De dame deelt ons nog vriendelijk mee dat we beslist zonnebrand en veel water mee moeten nemen. En de kosten zijn $115. Pardon? Voor een busritje? Manlief straks maar even vragen. Annuleren kan altijd nog 😉
Het gaat dus om de hikers bus die vanuit de valley naar Glacier Point gaat en pakweg anderhalf uur duurt. En terug lopen we! Dat wordt dus interessant. Hoe gaan we dat de meiden vertellen? Na ook wat gelezen te hebben ben ik er wel van overtuigd dat dit in ieder geval een erg goeie keuze is geweest. De verhalen zijn unaniem enthousiast. Gaaf! Ik heb er echt zin in….!

25 juni 2011 – Derde auto
In Vegas loop je wat af hebben we begrepen. En we willen ook graag naar een paar spots die verder van het hotel liggen. Daarnaast moeten we de camper wegbrengen en nog iets bedenken voor het vervoer van ons en zeker onze spullen naar het vliegveld voor het vertrek. Dus … nog maar eens gekeken naar auto’s in plaats van bussen en taxi’s. Nou kost een auto huren geen fluit, althans als je dat on(voldoende)verzekerd doet. Voor $17,40 per dag heb je al een ruime 5 persoons sedan. Als je dan een beetje verzekering erbij doet, ben je voor twee dagen ineens pakweg $150 kwijt. Dat schiet lekker op dus. We moeten nog even verder kijken, maar op Dream Car Rentals vonden we alvast wat leuks: dit rode autootje. Het wordt ws toch maar een brave gezinsauto die we net als de eerste auto bij de Car Hire Agency gaan boeken.

28 juni 2011 – Groupon vervoerskorting
Inmiddels heb ik Groupon ontdekt. Enige tijd geleden had ik er in NL al eens een abonnement op genomen, maar had er toen niet zo’n goed gevoel over. De enorme mail hoeveelheden droegen daar ook hun steentje aan bij. Na vele berichten op het AllesAmerika forum, toch maar eens geprobeerd voor de Amerikaanse steden die we bezoeken. Dat bleek meteen te lonen: fietsen in San Francisco huren met 50% korting. Da’s toch mooi meegenomen met ons vijven, nietwaar? Voor degene die Groupon niet kennen: geef aan voor welke stad je kortingen wilt ontvangen en je krijgt ze vanzelf in je mailbus. Acties kennen vaak een minimum-grens, dat wil zeggen dat er minsten x mensen gebruik moeten maken van de actie om hem daadwerkelijk te kunnen krijgen. Zover ik heb gezien loopt dat altijd wel los, zeker voor de publiekstrekkers.
De aanvraag voor de huurauto in Las vegas is inmiddels ook de deur uit. Gekozen voor een mini-van, waar ruim voldoende bagage ruimte in zit. Alles moet immers mee naar het vliegveld, incluis onszelf. Dus een beetje ruimte is wel handig. En ach, voor die twee dagen zal dit ook geen onoverkomelijke deuk in het budget opleveren 😉

29 juni 2011 – Geocachen
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat we niet een paar schatten op Amerikaanse bodem gaan ontdekken. Ter voorbereiding heb ik een aantal Pocket Queries gemaakt met caches. Zo’n Pocket Querie zorgt ervoor dat je een lijst van geocaches krijgt die voldoen aan door jezelf gestelde criteria. Zo heb ik bijvoorbeeld aangegeven dat ik alle caches in een lijst wil die in en rond het centrum van San Francisco liggen, in een straal van 12 km en ze mogen niet moeilijker zijn dan 3 sterren. Dat levert een lijst op van 477 caches, die ik vervolgens met de app op de iPhone lokaal beschikbaar heb. Ik kan daarmee dus alle informatie over iedere cache in de lijst lezen, zonder internetverbinding. De interne GPS zorgt ervoor dat ik ook te zien krijg welke het dichtste bij is, hoever precies en in welke richting. Ideaal om op momenten dat er even tijd voor is, te kijken of er een cache in de buurt is.
In de Nationale Parken liggen ook diverse caches, maar dat zijn over het algemeen virtuele caches. Dat wil zeggen dat er niets te vinden is, maar dat je naar een plek toe moet. Door middel van het beantwoorden van vragen of het maken van een foto kun je bewijzen dat je er was en zo ‘vind’ je dan een virtuele cache.

4 juli – Parking & Carwash
We vliegen vanaf Düsseldorf en hadden eerst het plan ons lekker weg te laten brengen en ophalen met een gehuurd busje. Dat liep wel erg overdreven in de papieren, dus we gaan gewoon lekker met de eigen auto. Zijn we ook niemand tot last. Bij het vliegveld zelf lijk je maar 3 wkn te kunnen parkeren, dus via internet even naar parkings in de omgeving gezocht. Op 800 mtr van de luchthaven hebben we een plek binnen gereserveerd via ParkWashFly.de. De auto wordt door middel van Valet-parking zonder meerkosten keurig voor de deur van het vliegveld opgehaald en als we terug komen na een belletje weer voorgereden. Daarbij nog een extraatje geboekt: volledig wasprogramma, de ramen binnen en buiten gepoetst, dashboard schoongemaakt en de volledig gestofzuigd. Dat zal lekker thuiskomen zijn! Totaalprijs: € 114,90 voor 25 dgn.

6 juli – De auto in Vegas
We zullen de laatste inkopen in Las Vegas Premium Outlet gaan doen, dus bagageruimte is wel handig 🙂 We gebruiken de auto ook om de camper weg te brengen en om onszelf naar het vliegveld te vervoeren. Het is een mini-van geworden, in de trend van de Dodge Caravan. Deze is net als de eerste auto bij de CarHireAgency uit Engeland geboekt.

7 juli – Hotel in San Francisco eindelijk geregeld
Na het tijden via Priceline geprobeerd te hebben, de knoop maar doorgehakt en via Hotwire een hotel in San Francisco geboekt. We wilden zeker in deze wijk en dus was de  aangeboden 3* in deze wijk voor € 106 per nacht met mooie amenities een reden om toe te happen. Uiteindelijk is de prijs € 125,50 per nacht. Aangezien we altijd twee kamers nodig hebben, zijn hotels dus best prijzig, maar goed we zijn er blij mee in de meest geliefde wijk van San Francisco.

27 juli – Slagballen voor echte mannen
Het heeft wat moeite gekost door een crashende website, maar Sue heeft voor hen en voor ons tickets besteld voor de Friday night *with Fireworks presented by Pizza hut* Baseball game van de LA Dodgers tegen Houston Astros. Ze staan er beide niet geweldig voor geloof ik, dus enige support uit Holland kunnen ze wel gebruiken.

In het vliegtuig maar eens wat pagina’s Baseball for Dummy’s lezen. Ik snap de balls and strikes, welke inning we zitten, de punten en hoeveel outs er zijn, maar die honderduizend andere cijfertjes die steeds gepresenteerd worden zijn nu nog abracadabra.


18 responses to “De voorbereidingen

 • Wendy

  Hee René,

  Wat een mooie blog is het geworden!
  Heel erg overzichtelijk ook. Mooi gedaan hoor.
  En wij staan in het rijtje van de Inspirerende links. Wow, wat een eer. Hahahaha…
  Natuurlijk ga ik jullie volgen straks, graag zelfs.
  Succes nog met de rest van de voorbereidingen en veel plezier daarmee!

  Groetjes Wendy

 • berwenlotmeiknaaramerika

  Je laat me toch wel ff schrikken hoor. Ik vond die 220 lbs ook erg veel klinken dus heb er verder niet over nagedacht. Maar na even googlen ga ik direct toch maar even mijn vader mailen of ie het nieuwe boek van Sonja wil hebben voor vaderdag…
  En Alcatraz, dat heb ik ook moeten omgooien in mijn planning naar een Early Bird tour ipv de avondtour. Wij zijn er natuurlijk ook op dinsdag namelijk. Had ik ook geen rekening mee gehouden (pleister op de wonde?)

  • René B.A. Belderbos

   Gedeelde smart is halve smart, nietwaar? Ik ga hier de ochtendtour ook eens even in de groep gooien. Die is een stuk minder druk dan de rest dus lijkt me een uitstekend argument om vroeg uit de veren te gaan.

   Ik hoop dat je vader niet ernstig beledigd is door je vraag. Voorzichtig brengen zou ik zeggen 😉
   Maar vaderdag is wel erg kort voor jullie gaan. Dat worden ‘magere’ dagen voor vertrek vrees ik.

   groet,
   René

   • berwenlotmeiknaaramerika

    Heb het gevonden! DE foto waardoor ik weet dat iedereen op die leuke beestjes kan gaan zitten om vervoerd te worden door Bryce (zie mijn blogje).
    Gelukkig!!!! Kan ik met iets aardigers aankomen dit jaar met vaderdag.
    Zelf zal ik die dag geen fototoestel (weegt nog geen kilo natuurijk maar alle beetjes helpen), zware kleding enz meenemen. Is niet goed voor de knietjes van NoNoNoNo, of was dat een ezel?

 • Marja

  Als eerste bedankt voor jullie berichtje in ons gastenboek. Ik had al eens gekeken op deze site naar aanleiding van twitter 🙂
  Het eerste gedeelte van jullie reis ken ik niet (muv Seaworld) maar daarna wordt het vast heel mooi.
  Ik ben benieuwd hoe jullie het reizen met een camper ervaren. Wij willen niet anders meer 🙂
  Alvast een hele goede en mooie reis toegewenst! Ik ga jullie in ieder geval volgen.
  Marja (ko-mar AA forum)

 • Diana

  Dit is ook een hele mooie site! leuk om zo de voorbereidingen te volgen van deze en gene 🙂

  groet,
  diana

 • Robert-Jan

  Haha, misschien moet je al die andere cijfertjes ook maar laten voor wat ze zijn, dat gaat je plezier echt niet vergroten hoor !!! Ik denk dat je met de genoemde termen al vrij ver komt. En anders kan je het altijd gewoon vragen aan de persoon naast je, altijd supergezellig in zo’n stadion !

  Je kan ook altijd mijn vrouw even bellen, mocht je echt nog met belangrijke vragen zitten !

 • Gijs

  Haha mooi werk!! Je hebt genoeg te zien bij zo’n wedstrijd. Wij waren vorige week bij de Yankees (die het beduidend beter doen overigens). Alvast wat cijferuitleg:

  ERA zie je bij de pitcher (werper) staan. Dat betekent het gemiddeld aantal Runs (punten) tegen per wedstrijd die hij werpt.

  Het cijfer wat achter de slagmensen staat (bijv 0.349) betekent welk slaggemiddelde ze hebben. Ofwel: hoeveel keren ze een honkslag slaan als ze aan slag komen. 0,349 = dus 34,9%

  Ohja, en koop vooral een grote hotdog en soda of beer. The American Way!

  Gijs

  • René B.A. Belderbos

   Hej great! Dat zijn de eerste stapjes. Misschien hoef ik niet naar huize Mattrob te bellen :mrgreen:
   Ik las op een blog ‘Baseball Slang Explained’ ook nog het één en ander over Sabermetrics. Zoals de Fielding Independent Pitching (FIP), waar pitchers binnen WAR op beoordeeld worden. Dat wordt berekend door ((13*HR)_(3*BB+HBP-IBB))-(2*K))/IP+constant. 😮
   Tok tok tok … rare jongens die Amerikanen.

 • Gijs

  Die gaat me net iets te ver 🙂 haha

 • Diana

  Wij wisten er eigenlijk ook niet veel van maar we zijn een hoop wijzer geworden in een paar hele leuke uren bij de giants!! (die er overigens wel goed voor staan :-)) Heel veel plezier! Voor ons zit het er bijna op, dan begint het voor jullie al op te schieten!!

 • Joukje

  Nog een paar uur dan heeft Inge ook vakantie en gaat de eerste fase in! Kunnen de voorbereidingen voor vertrek gaan starten en gaat het echt beginnen!
  Wat een heerlijk vooruitzicht.
  Geniet van alles (dus ook het (in)pakken :-))

 • Johnb94

  It is rare for me to uncover something on the web thats as entertaining and intriguing as what you have got here. Your page is sweet, your graphics are great, and whats much more, you use source that are relevant to what youre saying. That you are undoubtedly one in a million, well done! dagaekafkdag

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: