Dag 03: San Diego → Simi Valley

Dag 03: San Diego - Simi Valley

Click for Los Angeles, California Forecast

Op één van de avonden in LA, wil ik erg graag naar Griffith Observatory om een paar avond opnames van LA te maken. Met een 200mm moet ik toch een eind komen, hoop ik. Ik vermoed wel dat de foto hierboven met een nog grotere lens gemaakt is, maar goed we zien wel wat het wordt 🙂

De plannen voor vandaag:

We vertrekken op ons gemak naar Simi Valley, aan de noord zijde van LA, naar het huis van Sue. Sue is de komende dagen vrij, dus ze zal veel met ons optrekken. Vandaag verder alleen wat shoppen en tegen de avond naar Griffith Observatory.

10 augustus
Wat een heerlijk hotel is dit. Ik geniet nog even van de voorzieningen want ik zet ’s avonds dag 1 en ’s morgens meteen dag 2 online. De tussenliggende nacht verliep soepel. Wel een korte onderbreking, omdat Inge wakker was geworden en dacht dat we er zo’n beetje wel uit moesten. “Waarom doet jouw wekker het niet?” “Huh?????” “We moeten eruit, het is tijd” “Uuuhhh … het is 4 uur!? Grmbl. Waarom eruit???” Jetlag is leuk, maar dit vind ik toch wat overdreven. Het bleek eigenlijk heel logisch, want de wekker op onze kamer stond drie uur voor. Zelfs ik val gelukkig meteen weer in slaap.

De meiden kunnen na alles ingepakt te hebben nog even Skypen met hun moeder en dat gaat perfect. Totaal geen last van heimwee, dat is mooi voor beide kanten van het Skype beeld en geluid. We rijden vlot weer noordwaards, op zoek naar de eerste outlet van de vakantie. Die vinden we niet meteen dus, dus nemen een willekeurige afslag bij Carslbad. We rijden door een wijk met alleen maar autodealers. En niet de minste. Letterlijk en figuurlijk. Het is een met auto’s volgepakt gebied met echt mooie bedrijven. Maar wat een voorraad, gigantisch.

Het instinct brengt ons vervolgens bij de outlet. Eerst ontbijten in de fifties bij Ruby’s (heerlijk! En de koffie is zelfs niks mis mee), dan de rest van de coupons ophalen bij de info balie. Thuis hebben we al een boekwerk met coupons uitgeprint en daar zit dus nog een coupon voor een boekje extra coupons bij. Helder? Wat wij met zegeltjes hebben, hebben ze hier met coupons. We lopen eerst de meiden achterna de Venz in. Passen, meten, vergelijken en uiteindelijk twee paar Venz gescoord voor Marlynn en mijzelf. Gemiddelde prijs $20. Dan gaan we naar Converse, de All Stars gigant. Hier gaat het tempo omhoog en het eindresultaat idem dito. Inge is erg gelukkig met haar paar All Stars, Romée met twee t-shirts en baas boven baas met een paar All Stars –maatje vliegdekschip- en twee t-shirts.

We krijgen de smaak te pakken en besluiten nog even bij Tommy Hilfiger binnen te wandelen. We houden de groei vast. De gedachte dat dit de laatste winkel voor vandaag is, is dus ook wel een beetje geruststellend. Inge slaagt heel snel voor één van haar geliefde jeans. Ik idem dito en moet er zelf van Sophie ook een t-shirt bij nemen, omdat die zo cool is. Lief hè? (ja, ja, ik betaal zelf) Dan komt Marlynn met een heel mooi vest aangewandeld. Ook in de pocket. Bij de kassa komen we $ 1 tekort voor de coupon drempel van 15% naar 20% dus neemt Inge er nog snel een shirt bij. Mooie spullen gekocht, en ter illustratie, we moesten $159. afrekenen Daar haal ik ‘bij ons in het dorp’ nog niet eens één Tommy spijkerbroek voor. De verhalen vooraf (of waren het waarschuwingen?) blijken dus volledig te kloppen.

Bepakt en bezakt wandelen we via Hägen Dasz respectievelijk Starbucks naar de auto, genietend van het heerlijke ijs of een milkshake (met 9 bolletjes Hägen Dasz … in dertig slurpen verdampt dus zo’n beetje de hele Tommy winst) of de lang verwachte Frappuncino. Bedankt voor de tip Amber, we kunnen (en willen) nu geen Starbucks meer links laten liggen :mrgreen:
Dan op weg naar Simi Valley, met slechts een half uur uitloop. We tellen daar een 10 minuten file vertraging bij dus al met al redelijk getimed. Het is nu heerlijk rijden in het zonnetje richting en vervolgens dwars door LA. Hoe noordelijker we komen, hoe mooier de omgeving wordt. Als we Simi Valley naderen begint bij Inge alles toch echt te kriebelen. Deze mensen leerde ze op 10 augustus op de kop af 25 jaar geleden kennen, toen ze een jaar in LA woonde en naar de Highschool en Police Academy ging.

Simi Valley is als een wijk uit een Amerikaanse speelfilm en precies Amerika zoals ik mij Amerika voorstelde. Mooie huizen, veel gras en planten en bijna overal hangt de stars and stripes uit. En uiteraard de ene auto op de oprit nog groter dan de andere. Tel de strak blauw lucht erbij en het beeld is wel duidelijk hè?

De ontmoeting is heel hartelijk. Je merkt meteen dat dit hele lieve mensen zijn. Het huis is ook heerlijk. De honden nog iets minder vriendelijk, maar ja wat wil je als er ineens vijf raar pratende gasten je territorium binnen wandelen. Dit was overigens snel over en ’s nachts sliepen ze op het voeteinde van het bed van de meiden in de woonkamer. Forever friends 🙂

Na de tour door het huis zitten we lekker in de tuin voor natuurlijk de door ons meegebrachte Hollandse cadeautjes. We hebben oa een blik Wilhelmina pepermuntjes met onze Willem en Maxima met hun drie meiden meegenomen. Het Koninklijk huis is voor de Amerikanen nog altijd iets bijzonders. Dan voor iedereen een grote mok van Blond. Heel toepasselijk (hè meiden?), want ze zijn allemaal beschilderd met plaatjes en de naam van Hollandse klassiekers en de tekst “Learning Dutch while you’re drinking”. Mokken gebruiken ze hier dagelijks en ik zag al dat dit nog kleintjes zijn. Over drie dagen zullen we ze even overhoren en kijken of ze weten wat o.a. rookworst, bitterballen, kaasschaaf, hagelslag en haring zijn.

We kletsen wat af en ik ben super trots op de drie meiden, die allemaal al kletsen alsof ze nooit anders gedaan hebben. Zelfs Romée, die na de zomer pas naar de middelbare school gaat, weet zich zeer goed te redden. Prachtig.

Douglas, de zeer sportieve vriend van Sue, loopt er niet helemaal fit bij helaas. Hij heeft een enorm fietsongeluk gehad 8 dagen geleden en loopt met een harnas om i.v.m. een gebroken bot in zijn rug. Zijn schouder zit in een brace, omdat zijn arm direct uit de kom schiet als hij die af doet. Dit gebeurt ’s nachts dus regelmatig. Zijn hele arm hangt in een soort beugel terwijl hij met zijn hand een joy-stick vasthoudt. Dit moet omdat zijn elleboog ook gebroken is. Of die verbrijzeld is of ‘slechts’ gebroken wordt waarschijnlijk donderdag bekend. Tel daar nog de diverse schaafwonden bij op handen en knieën en een snee in zijn kin, en je zult net als wij totaal niet begrijpen waarom hij niet direct geopereerd is i.p.v. steeds maar weer naar een andere specialist moet tot het totale plan van aanpak klaar is. Ondanks dit alles is hij bijzonder vrolijk. Waarschijnlijk ook door de gedachte dat zijn fietshelm hem zeer beslist het leven heeft gered. Sue vertelt nog dat de veroorzaker van het ongeluk, een verdwaalde camper bestuurder van 82 jaar oud, als verklaring af heeft gegeven dat hij de fietser wel zag, maar dat die al op de grond lag toen hij met zijn camper plotseling afsloeg. Dit alles krijgt dus zeer ws nog een vervelend juridisch staartje. Toch is Douglas er totaal niet minder optimistisch over en hij verwacht over een half jaar (uiterlijk!) weer een Iron Man triatlon te doen. “But only a half.”

Voor de BBQ vanavond gaan we nog even naar de supermarkt en kijken onze ogen weer uit naar de grote hoeveelheden variaties van producten en mega verpakkingen die ons landje nog niet bereikt hebben. IJs in emmers van ~5 liter voor ruim $5 (excl TAX). We eten ’s avonds met de hele family: Sue, Douglas, Devon en zijn vriendin Allison, Caitlin en haar vriend Chris en er schuift ook de goede vriend Ken aan die Inge destijds ook heeft leren kennen. Hij zorgt voor het dessert. En hoe!

Het is leuk om de verhalen van toen te horen over Devon en zijn iets jongere zusje Caitlin. Helaas is hun vader Doug er niet meer bij, omdat hij in februari dit jaar plotseling is overleden.

Het blijkt ook dat we ze met nog iets anders uit Holland heel blij hadden kunnen maken: sprinkles oftewel hagelslag. Toen de kids hier klein waren wilden ze iedere dag sprinkles voor het ontbijt, nadat ze die door Inge leerde kennen. We beloven dat we die later nog op zullen sturen, net zoals Inge’s moeder dat jaar voor Inge ook deed. De meiden laten nog wat andere Hollandse lekkernijen zien op internet, zoals de haring (“Aaaaaaaahh, freaky”), frikandel speciaal en de kroket. Hier wordt echter unaniem voor gepast. Vooral Caitlin is toch wel zeer verbaasd (“That’s a culture shock!”) als ze ons de meiden overhoort over haar lievelings dingen. Bijna niks kennen de meiden nog. En dat we niet iedere dag ijs eten: unbelievable. Ik vertel nog dat het juist voor ons een shock was om ’s ochtends bij Ruby’s gebakken aardappelen te krijgen bij het broodje ei en spek. Chris vraagt in alle onschuld hoe wij dan onze aardappelen eten bij het ontbijt. “Not…” “Not???” 😀


7 responses to “Dag 03: San Diego → Simi Valley

 • Monique

  Ik volg jullie wel hoor.

 • Bart

  wat overgewicht………………………………………………
  ziet er allemaal heel mooi uit! Ben jaloers.
  Knap hoor van Romée.
  Heb je nog foto’s bij avond kunnen maken?
  Als ik een adres had zou ik de (vruchten-?)hagelslag wel opsturen.
  Nog heel veel plezier en we zien elke dag weer uit naar de enorme nieuwe ervaringen.

  groetjes vanuit Hengelo.

 • Monique

  Hoi hoi,
  Kopen jullie niet nu al teveel in?? Dan komen jullie straks nog een koffer te kort op de terugweg!!
  Groetjes vanuit een nog steeds zeer vochtig Borne

 • Lamoer

  hahaha, aarpeltjes bij je ontbijt, yuk. En NOT? not! hahaha. Heerlijk die cultureclash. En dan merk ik toch wel dat ik tov NL ook weer een cultureclash heb, of meer platteland/stad. Al die merken van kleding die jullie kennen, geen idee waar het over gaat. Hier op het franse platteland kopen we alleen werkbroeken voor 8 euro bij de carrefour hahaha. En eh, als jullie volgend jaar in mei onze kant op komen, houden ook wij ons aanbevolen voor de sprinkles hoor!
  En ik kan me voorstellen dat jullie erg onder de indruk waren van de orka’s. Ik heb ooit in hardewijk Gudrun de orka gezien en geaaid, wauw wat een fantastische dieren zijn dat!
  Nou veel plezier vandaag bij alle decors! Groetjes uit Frankrijk

 • Lamoer

  hey ik had een reactie geplaatst? Word ik gecensureerd? Heb je mij gedelete, René? Ik zei alleen maar dat ik ook niet moet denken aan aarpels bij het ontbijt en dat jullie voor ons ook sprinkles mee mogen brengen volgend jaar in mei…

 • Robert-Jan

  Mooie dag zo; kan me voorstellen dat dit voor Inge een bijzondere dag was. Die jetlag blijft ook erg fijn, maar je gaat met ongeveer 1 – 1,5uur per dag naar voren (behalve pubers) dus je hebt nog wel even 😉 ! Leuk om die verhalen te horen hoe anders er in de US geleefd wordt dan bij ons, blijft toch altijd apart, voor beide kanten !

  We zullen merken of je er aan toe komt om de weblog bij te houden; vakantie is uiteraard veel belangrijker, dus doe gewoon lekker genieten. Als ik je nog een klein verzoekje mag doen, kan je in de emails/twitters met de melding dat je weer iets nieuws geplaatst hebt, ook de link toevoegen naar die nieuwe dag (zoals bij dag1). Als ik namelijk op de iPad kijk, krijg je niet het overzicht zoals op de PC, waar je direct op een link naar de live dagen kan klikken. Dan wordt het dus nogal zoeken ….

  HAVE FUN !

 • Wilfred van Oost

  Ha Rene en Inge,

  Strak schema hoor dat jullie volgen, gaaf om te lezen en te zien dat jullie plezier hebben!

  Enjoy!
  Wilfred

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: