Dag 14: Yosemite → Mammoth Lakes

Dag 14: Mammoth Lakes → PahrumpClick for Yosemite National Park, California ForecastClick for Mammoth Lakes, California Forecast

Vandaag was het niet fijn wakker worden. Totaal geen spierpijn van gisteren, maar wel een hevige keelpijn. Gelukkig is het bijna alleen rijden, dus maar even kijken hoe dat gaat.

We rijden via de schitterende Tioga pass het park weer uit. We stoppen een paar keer, maar gaan niet wandelen. Buiten het park nemen we de kortste -en in mijn beleving ook de enige- weg richting het spook stadje Bodie. De weg is slecht, we waren gewaarschuwd. Dat hij echter zóóó slecht zou zijn en ook nog eens zóóó lang dat was niet voorzien. Hert was een uur lang 10 M/Hr rijden en alles om ons heen schudde en trilde. En het stof kwam via alle gaten en kieren naar binnen. Als we Bodie zien liggen zijn we dus ook opgelucht. En verbaasd. Er komen ook auto’s vanaf een andere kant en die rijden toch echt een stuk harder. Navraag blijkt dit een iets langere route maar met veel minder zandweg. De terugweg wordt dus beter 🙂

We wandelen een tijdje door Bodie en voelen de tijd van toen nog even binnendringen. Van het stadje is nog maar 5%over, nadat de rest door een brand in vlammen op is gegaan. Een kind had met vuur gespeeld. Je zou hem toch …

Vervolgens rijden we naar Mammoth Lakes. En dan wordt het even incasseren. Ik ben niet echt fit meer en slik van alles om keelpijn en koorts te onderdrukken. Bij het tanken blijkt het autootje aardig gezopen te hebben want er gaat voor meer dan $200 in de tank. Nou is het hier ook niet echt goedkoop, maar beduidend beter geprijsd als bij de uitgang van Yosemite (in Lee Vining $4,79 en hier $4,29). Een dag later en slechts 50 mijl verder blijkt de prijs echter slechts $3,69 te zijn. Wat een enorme verschillen op zo’n kleine afstand.
Maar dat was niet het ergste. Of het door de dope komt of gewoon vermoeidheid, maar ik let bij het wegrijden vooral op de neus die valk langs de stoep gaat aan de overlant van de straat. Bij het draaien zwaait de achterzijde echter zover naar links dat hij een betonnen paal raakt die voor de pompen staat. Een metertje krassen en een gesneuvelde lamp zijn het resultaat. De pompbediende is gelukkig makkelijk: it happens all the time. Misschien een idee om die nutteloze palen daar gewoon weg te halen…???

We besuiten niet uit eten te gaan, omdat ik naar bed wil. Op de camping is het even zoeken maar we hebben een fantastisch mooie plek. Helemaal afgelegen langs Twin Lakes. Het is inmiddels donker, ik duik mijn bedje in en de meiden gaan eten en spelen een potje Catan.


2 responses to “Dag 14: Yosemite → Mammoth Lakes

  • Robert-Jan

    Mooie ervaringen onderweg naar Bodie 😉 ! Die hebben wij afgelopen zomer (en de keren daarvoor) overgeslagen; maar Mammoth Lakes zijn we ook een paar keer geweest. Heb je de ‘Nederlandse’ bakker ook nog gevonden ? Bakkerij, langs de hoofdweg 😉 ! Prachtige locatie daar langs de ‘Mammoth’ Lakes, wij zijn daar ook een paar keer langsgereden, erg mooi !

  • Lamoer

    Hè wat jammer van die keelpijn en nog jammerder van al die schades. Spiegel, krassen, achterlicht. Balen, zullen ze wel blij mee zijn bij de camperverhuur. Uiteraard zul je verzekerd zijn, maar toch. Hoop dat je je eigen risico had afgekocht?

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: