Dag 05: Los Angeles (Highlights)

Dag 05: Los Angeles

Click for Los Angeles, California Forecast

De plannen voor vandaag:

Een beetje op tijd vertrekken richting de kust, Santa Monica / Venice Beach. Daarvandaan zullen we via de highlights van LA zoals Hollywood / Beverly Hills uiteindelijk eindigen bij het stadion van de LA Dodgers om de wedstrijd tegen Houston te zien. Omdat het vrijdag avond is, trakteert Pizzahut alle bezoekers naderhand op …. nee, helaas geen pizza maar vuurwerk. Vlakbij het stadion is ook het opleidingscentrum van de Los Angeles Police Department, als het kan pikken we die even mee.

We vertrekken na het ontbijt, veel te laat, naar de kust. Ondanks dat we nu toch ‘na’ de files zouden moeten rijden is het erg druk. Kortom: nog meer te laat. Grom. Draagt niet goed bij aan de ontspanning. We hebben op zich de tijd, want we hoeven pas rond 18:30 bij het Dodgers stadion te zijn vanavond. Alleen er ligt nog zoveel tussen nu en dan om te bekijken, o.a. veel verkeer. Laten we het maar van de zonnige kant bekijken: het weer is heerlijk! Als we parkeren in de buurt van Santa Monica pier, zien we een heel groot en rustig strand, enkele skaters, wat sporters en veel fietsers. We wandelen rustig naar de pier en lopen even over de kermis. De achtbaan is een lachertje, na gisteren 😉 Verder is er eigenlijk niet zoveel te zien, dus we vertrekken naar Venice Beach.

Rijdt lekker door over een mooie weg met palmbomen en zee-zicht. Zalig. Op Venice beach wemelt het van de toeristische trekpleisters. We nemen eerst een heerlijke hotdog en storten ons dan op de winkeltjes. Marlynn scoort een Coca Cola-style I Love California sweater. Wat ook opvalt is het aantal Medical Marijuana Evaluation shopjes. Wel netjes dat er altijd ‘a doctor inside’ is. Buiten walmt het van de wiet. Toch sneu, al die zieken die hier op recept hun jointje moeten halen. Gelukkig kunnen ze nog wel skaten met hun ’aandoening’ :mrgreen:

Langs het strand zijn mooie skatebanen waar skaters vastgeplakt lijken aan hun boards. Gaaf om te zien. Sommige kuilen zijn een metertje of 4 diep en hebben alleen een stijle wand om erin en nog veel belangrijker ook weer eruit te komen. Dat gaat ze echter allemaal zeer eenvoudig af. Maar ja, daar hebben sommigen ook medicijnen voor, dan vlieg je een stuk makkelijker. Bij de graffiti-wall maken we nog wat leuke foto’s van de meiden. Het plan om op leuke plekken te planken wordt concreet. De foto’s spreken voor zich. Mafkezen. Het wordt vandaag echter nog erger.

Royaal achter op schema rijden we naar Hollywood. We besluiten hier de city-tour te doen in eigen auto en zonder Amerikaanse gids. Het is de drukste plek tot nu toe deze vakantie. Mensen schuifelen van stoplicht naar stoplicht en stoppen soms voor een ster. Op de grond uiteraard. We zien wel één bekende wandelen en we weten zeker dat het de echte was: Marilyn Monroe. Ze is best klein, voor haar leeftijd zeker. Na de Walk of Fame en het Kodak Theater –die van de Oscars- rijden we naar Rodeo Drive in Beverly Hills. Het is hier een stuk rustiger en de etalages blinken je tegemoet. Gelukkig blijft het bij de etalages in deze chique P.C. Hooftstraat in het kwadraat. Volgende bestemming is het Beverly Hills hotel. Hier willen we wel even een colaatje drinken. Dat is geen probleem voor ons toeristen, waarvan sommige uitgevoerd op slippers en korte broek volgeladen met camera en rugzakken. De portier wijst ons keurig de weg, vertelt alleen dat we binnen geen foto’s mogen maken. We wandelen een beetje rond en vinden het eigenlijk helemaal niks. Pluche en kitsch is alles wat er is. De tuinen en het zwembad zijn wel prachtig. In één van de winkeltjes is het weer Marlynn die weet te slagen voor haar eerste echte souvenir: een pink Beverly Hills Hotel badeend… voor haar verzameling. Een fatsoenlijke plek voor een drankje vinden we niet, dus we gaan maar weer verder.

Best place for a pee :mrgreen:

Na het hotel (gratis parkeren!) is het huis van Zac Efron aan de beurt. De meiden hadden zijn huis al gespot op google maps. Aangezien die midden in de hills ligt en ons ook over de Mulholland Drive brengt, een leuk doel om op te zoeken. We vinden zijn huis heel snel. Gelukkig is hij thuis en kunnen we meteen aanschuiven bij het diner. We hadden alleen nog maar een hotdog op, dus de trek nam weer een ongekende hoogte aan. Als Romée na het eten in zijn zwembad springt, worden we wakker door het koude water. Het hek is dicht en we zien maar een klein stukje van zijn huis. Toch een geweldige plek om de volgende foto’s te maken van … het planken! De meiden liggen stuk voor stuk op ZIJN muurtje. Tok tok tok. Rare jongens die Hollanders.

Via Mulholland drive met een waanzinnig uitzicht over LA (toch jammer van die smog), rijden we naar het Dodgers Stadium, waar we rond 18:00 zijn. Keurig de verloren tijd weer ingehaald. We ontmoeten al heel snel Sue, Doug, Caitlin en Chris en vinden snel onze mooie plek. Wat is zo’n stadion mooi. Heel anders dan een voetbal stadion zoals we gewend zijn, vooral ook door de half open kant achter het veld. Vanmorgen zagen we de Hollywood sign nog in de heuvels boven Hollywood, nu staat er in de heuvels geschreven Think Blue. Leuk gedaan.

De meiden krijgen een foam finger en kunnen dus voluit aan de bak straks. We eten het nodige en dan is het tijd voor het volkslied. Een meisje van een jaar of tien zingt het fantastisch. Alleen jammer dat het stadion bij lange na niet vol is. Nadat een vrouwelijke militair, die eerst geëerd is uiteraard, het startschot heeft gegeven met een ferme brul in de microfoon: “Let’s go Dooooodgers!!!” kunnen we beginnen. Voor me zit een fanatieke supporter die iedere bal noteert in een speciaal boek. Hij doet dit nog steeds, om zijn drie dochters die naast hem zitten het vak ook te leren zegt hij. Ik geloof dat die iets meer interesse hadden in de tortilla’s en het ijs, maar goed.
Het spel verloopt overzichtelijk, maar zonder spanning. Als het na 7 innings nog 0-0 is, gaat ineens iedereen staan. Er loopt een man het veld op en begint ‘God bless America’ te zingen. Ondertussen gooien de spelers een beetje een balletje over en weer. What is this??? Even vragen aan de specialisten achter ons en Doug geeft uitleg: the seventh inning stretch. Na 7 innings word je wat stijf in de benen en dus gaat iedereen staan, doet een dansje en wat ochtendgymnastiek. Als de zanger klaar is, zijn wij dat ook en het spel gaat verder. Tok tok tok … rare jongens die Amerikanen.

Het spel kabbelt voort tot de 2e helft van de 9e inning. Dan ineens hebben de Dodgers 3 honken bezet en 0 uit. Spannend! Ineens verandert het spel en is het erg spannend. De ‘make some noise’ borden met allemaal geluidsmeters helpen goed. Helaas lukt het niet en we gaan verder in de verlenging. De 2e helft van de tiende inning is hetzelfde verhaal: maar nu gaat het goed. De man die de beslissende slag maakt wordt door al zijn teammates opgejaagd, terwijl tussen iedereen door de man van honk drie naar de thuisplaat rent. En dat is het echte winnende punt. Gaaf!
Als toetje mag iedereen het veld op. Wij blijven op de tribunes. Boven het stadion volgt een vuurwerk, aangeboden door Pizza hut. Thanks guys!


8 responses to “Dag 05: Los Angeles (Highlights)

 • Joukje

  Hi there, eindelijk een reactie van mij. Onder de Franse zon en ongekend diepblauwe lucht veel aan jullie gedacht en “meegereisd” maar geen mogelijkheid gehad eerder te reageren. Vannacht, zeg maar vanmorgen vroeg weer in de Ned. somberheid en nu eerst al jullie belevenissen en verslagen lezen. Voor zover ik al gescanned heb gaat het prima! Great!
  Have (again) a nice day en geniet van de wedstrijd vanavond. Ook een highlight maar dan anders :-).
  Hug Joukje (ik krijg privé netjes alle meldingen/updates zag ik)

 • Bart

  volgensmij 1-0 na verlenging ????hoe was het??? Wel heel wat anders dan door elkaar geschud worden in een 8-baan….
  pa

 • Lamoer

  En Welterusten…

 • Anita Luichies

  Ik kan niet wachten op die foto’s van jullie plankende meisjes… Ben zeer benieuwd. Gek dat die Zac Efron niet naar buiten kwam om te kijken wat die blonde, dutch girls aan het doen waren op zijn muurtje;)
  Leuk om jullie reis zo te volgen, alsof je dr bij bent.
  Geniet drvan!!!
  Groetjes uit Deventer

 • Joukje

  Heee, `iets ouder hotel`….. We beginnen toch niet te klagen hè… :-).
  Leuk weer wat van jullie te horen! Blijf genieten van alles! Hoewel alle belevenissen ook wel een `rollacoaster for your mind` zullen zijn. Thuis maar alle loggings, foto’s, films e.d. bekijken en alles `rustig` herbeleven.
  Gr. vanuit een nu ook zonnig Nederland, Joukje

 • Kelly

  Mooi verhaal hoor, leuk dat jullie het mooi hadden bij de baseball!
  In Borne is het een stuk minder leuk planken, ik snap de dames dan ook wel 🙂

 • Joukje

  Nooit aan jullie getwijfeld! De updates zijn te gedetailleerd om verzonnen te zijn… :-). Leuke foto’s, ik kijk uit naar de volgende… 😉
  Have a nice day again!
  Gr. Joukje

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: