Dag 12: Gilroy → Yosemite


Dag 12: Yosemite
Click for Yosemite National Park, California Forecast

Nog even wat reageren op wat reacties:

@Claudia: Hans Anders, alleen de prijs is anders 😛 Op welke foto zie jij je zus … ?
@Lamoer: maak je op voor de teleurstelling… De painted ladies is de bijnaam van de huizen achter Winnie de Pooh en zijn vriendjes.  

Als we wakker worden is het eerste wat we ruiken weer de knoflook. Nu is het ineens een stuk minder aangenaam. Gek he? We hebben goed geslapen in de camper en vertrekken naar Yosemite. De rit verloopt prima. In Yosemite halen we de ‘America the beautiful’ toegangspas die recht geeft op een jaar entree tot alle Nationale Parken.

Helaas zijn we de laatste tankstations in Oakland voorbij gereden dus moeten we in het park nog wel even bijvullen voor de zekerheid. Gezien de gallon-prijs gaat de tank hier zeker niet vol. Ik meen rond de $ 4,37/Gallon. We parkeren bij Wawona en nemen de shuttle bus naar Mariposa grove om de sequoia’s te bekijken. Ze zijn grooooot, mooi van kleur en verre van de jongste aangezien sommigen al duizenden jaren oud zijn. Het zijn sociale bomen, want ze delen soms samen hun wortels, zodat ze allemaal eerlijk hun pakweg 800 gallon/dag aan water binnen krijgen. Ook wel bijzonder is het dat de wortels maar een meter of twee diep liggen, maar wel tientalle meters breed zijn. De grootste (qua volume zelfs het grootste levende organisme op aarde) is de Giant Sequoia. De Fallen Monarch is ook bijzonder. Deze boom is meer dan driehonderd jaar geleden omgevallen en ligt er nog steeds prima bij.

We nemen de camper en rijden door naar de campground. Onderweg nog één onderbreking bij Tunnel View. Één van de mooiste uitzichtpunten van het park, zeker op de namiddag als de zon achter je staat. De foto zegt voldoende 🙂 Er staan een aantal overbekende spots op: links El Capitan, de grootste monoliet ter wereld. In het midden de Half Dome en rechts de waterval Bridalveil Fall.

Het klimmen en dalen gaat de camper niet in de koude kleren zitten. De vloer wordt zelfs zo heet dat ik mijn schoen weer aan wil doen. Op een recht stukje werp ik één blik naar beneden en als ik weer opkijk volgt een enorme klap. Wat het was weet ik nog steeds niet, maar de spiegel heeft iets geraakt. Ik denk een paaltje die wat hoger stond de alle andere. Vreemd, want ik reed nog gewoon o op de weg. Spiegel is aan duigen en dus moeten we even zonder rechter buitenspiegel. Ik baal er enorm van, maar ja, brand is erger 😉 Aangekomen in de vallei zien we ter geruststelling veel meer campers die de rechterbuitenspiegel missen of met tape aan elkaar hebben hangen. Grappig.

De camping is heerlijk, midden in de natuur. We staan op North Pines, de camping die we enkele maanden geleden hebben geboekt met drie computers en 11 schermen open. Zie de voorbereidingen. Het was het meer danwaard! Een groep chinezen (kunnen ook Japanners zijn geweest) vertellen me zelfs dat we de mooiste plek hebben van allemaal. Dit komt doordat we vrij uitzicht hebben op de Half Dome. Is inderdaad geweldig!

’s Avonds zitten we lekker bij het kampvuur en genieten van de oneindige sterrenhemel. Life is good!


3 responses to “Dag 12: Gilroy → Yosemite

 • Wino en Claudia

  Hoi lieve familie,

  Wat leuk om te lezen, dat jullie zo genieten!!! Goh Inge wat ben je slank!!!( als je voor zo’n boom staat!)

  Claudia

 • Lamoer

  Hahaha die reactie van Claudia is grappig.

  Maar gaaf mensen met die camper zo. That’s (wat ons betreft) more like it. Prachtig die fotos van de natuur. En ongelooflijk zeg die bomen, wat een afmetingen hebben ze! Valt de sequoia hier vlakbij van 2 m doorsnee bij in het niet!

 • Caroline

  Heerlijk dat kamperen in de vrije natuur!!!
  En, hoe bevalt het kamperen met een “C?” 😉
  De ultieme manier van vakantie en een land verkennen, wat ons betreft!!!
  Have fun!

  Groetjes,
  Caroline!

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: