Dag 20: Bryce → Page

Dag 20: Bryce → PageClick for Page, Arizona Forecast
Bij het ontbijt Skypen de meiden uitgebreid met hun moeder. Romée showt haar nieuwe All Stars en Marlynn leest de ansichtkaart van Bram via de webcams.

We eten lekker in het zonnetje en kletsen nog even met de buurman. Hij biedt nog zijn verontschuldigingen aan voor gisteravond, toen Inge even bij hem langs ging omdat er wel erg veel lawaai uit zijn mega-camper kwam. Hij had hem net nieuw en was een klein teeveetje gewend. Hier zat een bakbeest van een TV met dolby surround sound in en hij besefte niet dat de hele camping kon meegenieten. No swet 🙂

De weg naar Page brengt ons weer een uur terug in de tijd en via Subway. Weer een heerlijk broodje gegeten. Voor we naar de campground rijden, maken we een ommetje via Horseshoe bend. Een 270 graden bocht in de Colorado River, diep weggesleten in de zandgrond levert vanaf iets meer dan 300 mtr hoogte een waanzinnig mooi uitzicht. En ik ben weer blij met mijn groothoeklens.

Dit uitzicht krijg je als je vanaf de parkeerplaats ongeveer een kilometer door mul zand naar de (zonder hekjes uitgevoerde) afgrond loopt. Het pad gaat eerst een klein beetje omhoog en dan een heel stuk omlaag. Da’s dus mooi! Maar terug… Juist. En de zon brandt genadeloos. Het is bloedheet en het water smaakt voortreffelijk. Neemt niet weg dat we eenmaal terug bij de camper het allemaal toch echt heel erg heet hebben. Marlynn heeft wat moeite om de ademhaling onder controle te houden, Romée is roder dan de gemiddelde tomaat en de rest is drijfnat van het zweet. Airco aan, waterijsjes uit de koeler en even bijkomen. Een erg verraderlijke wandeling, dus wees gewaarschuwd.

Het is in Page dus erg warm. En mooi. Het uitzicht op de campground over het blauwe water is prachtig. Het eerste wat we echter doen is onder de buitendouche gaan staan. Wat een heerlijke verkoeling. En de Corona daarna heeft zelden zo lekker gesmaakt.


We gaan wat eten bij de Mexicaan Fiesta Mexicana in Page. Sophie en ik nemen een Fiesta for Two, Marlynn een kip maaltijd, Inge een Fiesta Hot en Romée gaat op safe voor de Hamburger. En we nemen een lekker glas koude cola. Als Marlynn haar halve liter bijna op heeft, komt de ober langs met de vraag of ze nog wat wil. Uiteraard 🙂 Later komt hij met een grote kan langs en zo gaan het de hele avond door. Bijschenken is geen enkel probleem en op de rekening vinden we 5 cola terug voor nog geen $ 9.00 Het lijkt wel een Twentsche bruiloft.

Het eten is helemaal schrikken. De porties zijn fors, zien er geweldig uit en smaken super. Het is zoveel dat we een Doggy Bag krijge voor wat er over is. Daar eten we de volgende dag met ons vijven nog een keer van.

Na het eten even tanken en terug naar de campground. Het is inmiddels donker en heel erg warm / benauwd. Het resultaat is een portie onweer waar je u tegen zegt. Het was de hele avond al zichtbaar in de verte, maar nu krijgen wij ons portie. Vanuit een donkere camper met de gordijnen open hebben we op bed liggen kijken naar het geflits. De regen kwam moeizaam op gang, maar om 01:15 was het dan toch echt zover en kregen we naast geflits en gedonder een fors gekletter op ons dak.


One response to “Dag 20: Bryce → Page

  • Theo de Wit

    gelukkig heb je de wegmarkering [ letter P ] op de rotsen niet gemist, anders rij er er mooi voorbij. leuke wandeling he, zo in de zon. lekker zo buitenboord douche. ben benieuwd of je nu andere fotos maakt van de antilope canyon
    gr Theo

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: