Dag 06: Simi Valley → San Simeon

Dag 06: Simi Valley → San Simeon

De plannen voor vandaag:

We zullen vandaag afscheid nemen van Sue en vertrekken richting het noorden. We bezoeken Santa Barbara en overnachten vlakbij Hearst Castle in San Simeon. Alleen als er tijd is proberen we nog een bezoek te brengen aan Hearst Castle, maar dat zal -als het überhaupt nog kan- een last minute beslissing worden.

15 augustus

Voor we echter naar bed gingen, moest Marlynn nog even behandeld worden. De nieuwe schoenen (ja, ja, we weten het inmiddels …) hebben een fijne blaar opgeleverd die ondanks de special pleisters gegroeid is tot een centimeter of 5. Niet zo lekker dus. Gelukkig is Sue verpleegkundige en heeft het nodige materiaal om hem te behandelen en Doug ervaringsdeskundig. Het gaat goed komen.

Na het ontbijt pakken we alle spullen weer in de auto en krijgt Marlynn weer even een nieuwe behandeling. Het oogt redelijk goed.

We maken een hele serie foto’s in diverse samenstellingen op de oprit en dan is het toch helaas tijd om te vertrekken richting Santa Barbara. Het was heerlijk bij Sue en haar familie. Zeer waarschijnlijk treffen we hen weer in Vegas, waar haar ouders wonen. Eerst zouden ze naar Canada, waar Doug de Iron Man zou doen, maar een oude camper-bestuurder stak daar dus een stokje voor.

In Santa Barbara gaan we eerst op zoek naar een Geocache om nog wat travelbugs te droppen. We vinden hem, maar helaas te klein voor de TB’s, dus die gaan nog even verder mee op reis. Het stadje is verder erg leuk. Veel winkels, gezellig druk en lot’s of food 🙂
Na een half uurtje wandelen zie ik het onvermijdelijke aan komen. Ik probeer de focus nog te verleggen, maar de Abercrombie & Fitch winkel is gesignaleerd. Ieeeee…. Direct een kwartslag gedraaid, overgestoken en hup naar binnen. Nou moet ik wel toegeven dat ik ook wel erg gecharmeerd ben van deze kleding, dus het was voor ons allen even een uurtje uitleven in een kledingzaak. Wie had ooit gedacht dat ik dat ook leuk zou vinden? Damn. Enfin, na een uur een kleedkamer geconfisceerd te hebben met ons allen kwam de onvermijdelijke tocht naar de kassa. Ik treed niet in details, maar … Slik. Met een capital S. Toch ook hier weer een zonnige kant: het is zeker ruim 50% goedkoper dan bij ons (excl. reiskosten, in Parijs zit de dichtstbijzijnde A&F).


We brengen de spullen meteen naar de auto en gaan op zoek naar een restaurant. Da’s niet zo moeilijk en we eten heerlijk bij –wederom– een Mexicaan.

Na “Aber Barbara” gaan we op zoek naar het hotel in San Simeon. Dat verloopt soepel, verder geen bijzonderheden. We zijn best moe en besluiten eens vroeg te gaan slapen. Maar voordat dat echt gebeurt, halen Inge en ik voor de liefhebbers nog een ijsje van Ben & Jerry’s. Op een stokkie toch beduidend minder lekker dan in een bakkie.

 


2 responses to “Dag 06: Simi Valley → San Simeon

 • Joukje

  Wat hebben jullie nu al veel gezien en meegemaakt. En hoe herkenbaar veel dingen en leuk om te lezen. Houd deze uitgebreide logging vol :-)!
  Ja hagelslag, we hadden het kunnen weten. Vlokken en gekleurde muisjes (vooral voor kleine kinderen) zijn ook altijd zeer welkom. Leuk om straks vanuit Ned. wat op te sturen. Als jullie terug zijn is het bijna al weer tijd voor het kerstpakket…. 🙂
  Maar eerst Santa Barbara (ook zo mooi) en meer.
  Sterkte met afscheid nemen, zowel van de fam. als LA.
  Have a great day again!
  Groet Joukje

 • Wim Bastiaan

  hi allemaal,
  niet te geloven dat jullie al haast een week onderweg zijn
  de tijd gaat zo snel. Vooral als alles zo mooi en overweldigend is.
  Ik geloof best dat het kaartlezen erg goed gaat, jullie hebben alles zo goed voorbereid.
  Hier in Hengelo is er alleen maar regen, maar dat went ook wel weer.
  Veel plezier verder en tot ziens.
  Wim Bastiaan.

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: