Dag 22: Monument Valley → Grand Canyon

Dag 22: Monument Valley → Grand CanyonClick for Grand Canyon, Arizona Forecast

Vandaag vroeg uit de veren (lokaal grapje) en onderweg naar de Grand Canyon. Niet verkeerd om ons rondje NP’s mee af te sluiten dachten we.

We stoppen bij het eerste viewpoint, Desert View, om de eerste blik op de canyon der aller canyons te werpen. En wat is ie groot. Echt wel erg bijzonder. Het volgende viewpoint is Grandview Point. Hier is het uitzicht mooier dan bij het eerste punt. Wat een immense diepte is dit.

De volgende halte is die bij het visitors centrum in Canyon Village. We gaan eerst even shoppen en halen de laatste souvenirs voor het thuisfront. Voor de lunch warme kipkluifjes en garlic bread. Mjammie.

Bij het Visitor Center bekijken we eerst de film. Die is heel erg mooi. In 20 minuten krijg je kort wat info over geologie en het ontstaan van de canyon. En veel mooie plaatjes. Dan is het 3 minuten lopen naar de rim. Ooh en aaah. Het is hier nog mooier en alles lijkt nog wel groter en dieper dan bij die vorige viewpoints. Als ik dat had geweten, had ik gewacht, om de ‘shock’ nog heviger te laten zijn. Het is reeds een cliché, dat je deze canyon niet via foto’s over kan brengen, dus ik hoef het niet te herhalen.

Uiteraard moest er ook ‘op het randje’ geplankt worden. Het duurde niet lang of vier vrijwilligers meldden zich aan. Ze liggen er wat ongegeneerd bij, maar je hebt er wat voor over of je hebt het niet.

We gaan naar de camping Trailer Village en bouwen ons terras weer op. Als we net zitten zie ik een stukje verderop ineens beweging tussen de campers. Het is een hert. Een enorm hert. Snel de camera gegrepen en er naartoe gelopen. Het hert heeft net een vogelbadje leeg gedronken en is vervolgens bezig om de vogelhuisje met voer leeg te likken. Vervolgens manouvreert hij tussen het beschermende gaas en de campers door naar een grotere bak en staat daar zo’n 5 minuten te slubberen. Gaan veel liters in zo’n beestje, lijkt onze camper wel :mrgreen: Wat waanzinnig dat zo’n groot hert hier zo lekker rondwandelt. Hij zag er ook goed uit en komt aan eten volgens mij niks tekort. De vogels zien er hier wel magertjes uit…

’s Avonds nemen we de bus en gaan een plekje zoeken voor de zonsondergang. De beste plek hiervoor, is de plek die je zelf ervoor uitkiest zegt de informatiefolder. Dat komt dus wel goed, want wij kiezen het Trail Overlook point, klinkt goed toch? Het was eerlijk gezegd wat teleurstellend, ik had er echt meer van verwacht. Nou ja, we hebben het wel mooi meegemaakt 😉

En als we hier terugkomen, dan gaan Inge en ik de track waar we zo mooi op uit keken zeker lopen.

Terug naar de camper, onderweg nog heel veel wil (herten) gespot, lekker slapen. Morgen gaan de wekker om 05:30 voor de langste rit van de vakantie. Misschien de zonsopgang even meepikken, dat beslis ik op het laatste moment.

*Deze foto’s zijn later toegevoegd. Ik was moe, had net een ribeye huppelepup achter de kiezen en voor het eerst van mijn leven live Vegas bij night gezien. Dan wil je om 00:43 graag slapen, neem dat maar van mij aan.*


5 responses to “Dag 22: Monument Valley → Grand Canyon

 • Diana

  hoi Rene en familie!

  heb net weer bijgelezen tijdens het sorteren van onze foto’s…erg leuk! mooie foto’s van de slotcanyon! wat jammer dat de vakantie al weer op zijn einde loopt he…zoveel maanden van voorbereiding en dan is het ineens al voorbij..! maar gelukkig hebben we de foto’s nog :)! ben nu trouwens nog bezig om ons verslag bij te werken met foto’s en wij zijn alweer een aantal weken thuis…dus napret is er ook nog!

  geniet nog even van amerika een een goede terrugreis!

  groet,

  diana

 • Lamoer

  Zo dat was drie dagen natuurschoon en wat een verhalen weer. De foto’s die we nog tegoed houden, zullen het allemaal gaan verduidelijken. ik kan alleen maar zeggen, wauw wat een indrukken!

 • Herman. Susanne

  Hoi Lieve familie leden

  Even een laatste reactie van oma en opa.

  Zo te lezen is het uitstapje jullie niet slecht bevallen HA HA

  Wij verheugen ons al op de foto sessie van de komende tijd wat een mooie fotos.

  Wij wensen jullie een voorspoedige thuisreis , en zien elkaar de volgende week in boarrn

  Groetjes

 • Robert-Jan

  Wat een geweldig verslag weer; lekker genoten van deze prachtige natuur. Met onweer en regen ben ik dan toch weer beetje blij dat ik in een hotel zit ipv camper … Maar goed, daar staan weer andere nadelen tegenover !

  Wat een prachtige foto van Horseshoe Bend; wij kregen hem er net niet helemaal op. En de route er naartoe was ‘killing’, terwijl wij hem bewust in de ochtend deden …. Maar heel herkenbaar, helemaal gesloopt waren we. Mooie foto ook van jullie saampjes bij Monument Valley.

  Ben benieuwd naar de foto’s van vandaag en zeker naar de belevenissen in Las Vegas 😉 ! Altijd een geweldige tijd daar !! Have fun !

 • Lamoer

  ja met foto’s nóg leukerderder!

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: