Dag 16: Death Valley

Dag 16: Pahrump → ZionClick for Death Valley National Park, California Forecast

We slapen uit tot we vanzelf wakker worden, dus geen wekker. Voor zevenen lag ik dus al lekker te typen op de laptop om even wat dagen blog in te halen. Tegen negen uur was iedereen wakker en zaten we lekker aan het ontbijt te skypen met Patrick en oma Belderbos. Gezellig.

Tegen 10:30 vertrekken we richting Death Valley, bepakt en bezakt met water en brood. Klinkt als een echte straf, of niet?

Zo zeg, had iemand even kunnen waarschuwen? Het is hier hartstikke heet joh! We kwamen vandaag tot 112 gr. F oftewel zo’n 44,4 gr. Celcius. De thermometer op de grond trok het niet verder en gaf ruim 50 gr Celcius aan. Maar ja wie gaat hier nou op de grond liggen… ?


Het is een prachtige plek, Badwater Basin, 85,5 meter onder zeeniveau. De witte zoutvlakte lijkt echt op een ijsbaan en als je er op wilt stappen check je automatisch of hij niet glad is. Niet dus 🙂 Zonder zonnebril is het hier helemaal schitterend. Letterlijk dan.

De volgende halte is Devils Golf Court. Een plek waar je geen stap kunt zetten zonder je schenen open te halen aan de scherpe randen van het door weer en wind steeds veranderende zoutveld. Het planken mag hier ook best moedig genoemd worden. Ben zo blij fotograaf te mogen zijn :mrgreen: Onze andere knuffels (althans, de knuffels van de vier dames want ik wou niet met een Winnie de Pooh figuur op vakantie. Eigenlijk omdat iOor al bezet was 😉 ) hielden het niet langer uit in de hitte en zijn bezweken onder de hoge temperaturen.

We rijden nog wat rond door Death Valley en bekijken de prachtige kleuren in dit wel heel bijzondere landschap. Toch besluiten we er al vrij snel een eind aan te breien want het zwembad naast onze camper horen we al roepen. We rijden eerst via het altijd gezellige Pahrump om te lunchen. Speciaal voor Robert-Jan en familie: het was verrukkelijk! Vooral het ijs (Blizzard) en de smoothies zijn een waar volksfeest voor de smaakpapillen. :mrgreen:

Voor ook ik het zwembad in duik nog even voor jullie een blik op hoe ik dit verslag zit te schrijven, terwijl de thermometer in de schaduw 40 gr C aanwijst.

Het zwembad is heerlijk, vooral het warme bubbelbad. Even relaxen na een warme dag dus. Geef mij er zo nog maar honderd en je hoort me niet klagen.4 responses to “Dag 16: Death Valley

 • Lamoer

  Bizar dat planken. Ik heb bij planken div ideetjes. Zo’n houten plat ding, je gaspedaal tot onderin indrukken, maar wat jullie doen ken ik niet. Waar is dat van?

  En wat apart dat die zoutvlakte zo schittert. Ik had me er alles bij voorgesteld, maar niet aan gedacht dat zoutkristallen schitteren. Mooi lijkt me dat. En dat zwembad is ook mooi.

  Bij jullie voorbereidingen had ik de temperaturen van death valley al gelezen, en ik verbaasde me erover. Niet dat ik het zo hoog vond, maar eerder had ik verwacht dat het daar veel heter zou zijn, als in echt veel heter. Namelijk in de zomer meten we hier ook wel op de hetere dagen 47 graden… om elf uur in de ochtend… in de schaduw.

 • Caroline

  Hmmmmmm, chocolat covered cherry blizzard……..
  Tjonge, krijg gelijk trek!!!
  Ja, bij DQ weten ze wat een ijsje is, héérlijk!
  Op onze reizen hebben we erg geen één overgeslagen;)

  Maarre, wich part about DEATH Valley didn’t you understand? ;))
  Tuurlijk is het daar bloody hot!!!
  Schitterend, kan me alles nog zó voor de geest halen ook al is dit pakweg 15 jaar geleden…
  En dan die BBQ’s op bijna iedere Campground, in NL waren die allang gesloopt en in onderdelen verkocht!
  Fijn dat dit nog kan, is in Canada niet anders.
  Zegt genoeg over de mentaliteit van onze medemens op deze aardbol…

  Groet,
  Caroline!

 • Robert-Jan

  Dat is inderdaad een plek waar het niet lang uit te houden is; volgens mij smaakt elk ijsje daarna heerlijk 😉 ! Maar toch, zo’n Blizzard (voor mij de Chocolate Covered Strawberry …) daar kan niets anders tegenop !! Life is Good daar, dat is duidelijk !

 • bartjebel

  jullie zijn wel een beetje dierenbeulen om pooh en iOor zo neer te leggen, had ze in ieder geval een zonnebril opgezet. Maar alle gekheid op een stokje wat een inmense vlakte is dat zeg, wat voel je je dan nietig hè?
  Er stond zeker ook geen zuchtje wind? Wat zal dat zwembad heerlijk geweest zijn.
  Is dat trouwens geen leuk prieeltje voor jullie tuin? Het heeft wel wat.
  Krijg je van de airco geen keelpijn?
  Veel plezier verder vandaag en tot wederlezen.
  ma/pa

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: