Dag 21: Page → Monument Valley

Dag 21: Page → Monument ValleyClick for Page, Arizona ForecastClick for Monument Valley, Utah Forecast

Na een wat benauwd nachtje slapen we lekker uit, ontbijten buiten en gaan op tijd richting Page voor de (foto)tour door de Upper Antelope Canyon. Het is tot op heden overal redelijk rustig, dus misschien hebben we geluk en valt het ook in deze canyon mee. Ha ha … wat dom! Het is bij het kantoortje al een behoorlijke drukte. Inge gaat vast naar binnen en ik parkeer de camper. Als ik binnen kom, vraagt ze of ik de bevestiging bij me heb. Dit is echt de enige bevestiging van de hele vakantie die ik vergeten ben mee te nemen en uiteraard gaat het mis. Ik sta er niet op, de 4 dames wel. Da’s vervelend, want ik heb speciaal de fototour gereserveerd en voor de rest de gewone. Vorige week zelfs (alweer!) een nieuw statief gekocht, omdat ik voor het andere statief geen koppelingsplaatje had… Zat nog in andere fototas. Grom. Maar goed, ik weet 100% zeker dat ik een bevestiging heb gehad dus bel naar Nederland en vraag of onze gasten (en oppassers voor alle beesten) de mail kunnen vinden. Dat duurt helaas te lang, want er moeten eerst honderden mails worden gedownload, alvorens er gezocht kan worden. Bedankt voor de zeer snelle hulp, maar helaas dreigt de tour weg te gaan dus ik moet weer even terug naar mijn vrienden binnen.
Grom again. De dame is resoluut: ik kan niet mee. Wel met de anderen, maar dat wil ik niet, want dan loop je met honderden tegelijk heb ik al gezien (het is hier echt druk aan het worden!). Op mijn vraag of ze niet naar de verzonden mail kunnen kijken, krijg ik als reactie dat die niet bewaard worden. Grom again. Een meisje zegt dat misschien Michael het weet. Dat was niet zo slim… Ik wil Michael spreken. Zuchtende meisjes, maar daar komt iemand aan die streng kijkt en dat is vast Michael. En inderdaad. Hij negeert mij volkomen, maar begrijpt wel wat er loos is kennelijk. Hij kruipt achter de pc, ik zie hem op webmail inloggen en binnen 5 tellen zegt hij tegen het steeds chagrijniger worden meisje dat ze mij in moet schrijven. Ze zegt niets, krabbelt een formuliertje vol en roept alleen de prijs naar ons. Als we vragen wat er mis was, krijgen we geen antwoord. Inge zegt nog dat een excuus toch op z’n plek is, want we hebben nu peperduur naar NL gebeld en dan roept ze “You think I’m rude??”. 1..2..3..4..5..6..7..8..9..10.. Doeiiiiii Ik loop naar de truck en rijd lekker weg met de fotogroep. Hartslag 180, maar verder heeeeel kalm 😉

Er volgt een lekker tochtje door mul zand in een open wagen. Dat hobbelt lekker. In de canyon is het druk, heel heel druk. En een chaos waar je u tegen zegt. De Indianen roepen door elkaar dat die door moet lopen, dat die moet wachten, dat er een fotogroep is, dus stil staan etc etc. Zaterdagmiddag Ikea… Meubelboulevard op Tweede Pinksterdag… Heb je daar een beeld bij? Dirigeer dat alles in een gang van een paar honderd meter lang en slechts één tot drie meter breed en je begrijpt wat ik bedoel met druk.

Na verloop van tijd krijg ik een beetje door hoe te manoeuvreren. Dicht bij de gids blijven en vooral luisteren naar de hints die hij geeft. Hij wijst iedere keer kort een plekje aan en daar moet je zijn. Sommige plekken zijn slechts enkele minuten bijzonder, omdat de zon precies tussen een paar openingen door schijnt. De fototour biedt op een gegeven moment wel de beloofde voordelen. Groepen worden tegengehouden of onze gids laat vele mensen langs ons heen door lopen om zo de leegte tussen de verschillende busladingen door te benutten.


Uiteindelijk is het resultaat geweldig. Er worden door de hele groep honderden foto’s gemaakt en een quick scan geeft al aan dat er mooie plaatjes bij zitten. Ik had meer adviezen verwacht voor het gebruik van de camera, maar door de drukte was dat gewoon onmogelijk. Ik heb het dus maar op eigen ervaring gedaan. Wat overigens wel erg oppassen is in de canyon is het stof. Je loopt door mul zand, dat wordt ook omhoog gegooid o mhet licht goed zichtbaar te maken en daardoor dwarrelt er overal continue erg veel stof. Ik hoop dat de camera niet teveel heeft binnen gekregen. Ik wel in ieder geval 😉 Het was dus erg mooi, maar dit was mijn laatste Ekis ervaring. Wie weet ooit nog eens wat anders, maar voorlopig even niet.


De meiden vonden hun tour ook mooi, maar veel en veels te druk. De tour rond dit tijdstip is altijd overvol, omdat dit het enige moment is waarop de bijzondere lichtstralen te zien zijn. Iets om bewust voor te kiezen en anders lekker ’s ochtends of ‘s middags gaan als het rustig is. Of naar de Lower Antelope Canyon, want die schijnt ook een stuk rustiger te zijn.
Na de tour rijden we naar Monument Valley. We gaan meteen het park in. Omdat we met de camper zijn, zal het een bliksem bezoek worden aan het visitor center. Dat is niet zo erg, want het uitzicht daarvandaan is prachtig. We lopen nog even door de souvenir shop, maar laten vrijwel alles keurig liggen. Het is gewoon opvallend hoe, in vergelijking met alle andere plaatsen waar we waren, duur het hier is. Ik vraag me af of de Indianen hierdoor de plank niet volledig mis slaan.

De campground is 5 minuten rijden buiten het park. De duurste van de hele vakantie (toeval?), maar totaal niet bijzonderder dan de rest. We eten heerlijk Mexicaans (ja, die van gisteren) en dan kruipen de meiden op de bank om een DVD te kijken, Inge geniet nog even van het wederom naderende onweer en ik … ik typ dit.


One response to “Dag 21: Page → Monument Valley

 • Caroline

  Tjonge, wat kunnen die Amerikanen toch ook vreselijk arrogant zijn!!!
  Wij NLers zijn ook tè direct voor hen, en dan krijg je zulke reacties…
  Tis dat het land zo mooi is maar anders…
  …kun je altijd eens een kijkje gaan nemen in Canada!!!
  Lekker belangrijk, je hebt de fototour gemaakt en met wel héél erg mooie foto’s weer vertrokken;)
  Enne, laat de “indianen” maar niet horen dat je hen zo noemt…..schijnt een belediging te zijn en worden liever “natives” genoemd!
  Tis maar dat je het effe weet!;)

  Take care!

  Groet,
  Caroline!

Reacties worden bijzonder op prijs gesteld :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: